Congresul Societății Cardiologilor din Republica Moldova

Published: 07.10.2016
Free

În zilele de 7 și 8 octombrie la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” se va desfășura Congresul Societății Cardiologilor din Republica Moldova, ediția a VI-a.

 

La eveniment vor participa: Ruxanda Glavan, ministrul sănătății, Oxana Domenti, președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Vladimir Hotineanu, președintele Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Ion Ababii, rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, Gheorghe Duca, președintele Academiei de Științe a Moldovei, Valeriu Canțer, președintele Consiliului Național de Acreditare și Atestare. Printre invitați vor fi medici cardiologi din România, Ucraina, Italia și Rusia.

 

În cadrul Congresului vor fi abordate noi metode de diagnostic și tratament ale maladiilor cardiace. Printre tematicele care vor fi abordate se numără: cardiologia moleculară, medicina personalizată, registrul insuficienței cardiace al ESC în Moldova, cardiopatia ischemică 2016, tensiunea arterială, tulburările de ritm ș.a. Totodată, va fi transmis on-line un caz complex din sala de cateterism și va fi organizat un master class despre pregătirea pacienților cu patologie cardiovasculară pentru intervenții chirurgicale.

 

Lucrările Congresului se vor desfășura în Sala Senatului și în Sala de conferințe (205) a USMF „Nicolae Testemițanu”, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165.

 

Mai multe detalii vedeți în Program.

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii