Congres aniversar

Lansarea site-ului Congresului consacrat aniversării a 75-a de la fondarea USMF „Nicolae Testemițanu”

Published: 30.04.2020

congres aniversarÎn toamna anului curent, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova va marca cea de-a 75-a aniversare de la instituire. Este un eveniment de anvergură pentru întreaga comunitate academică și cea medicală din țară, iar noutatea ediției constituie Congresul științific cu genericul „Calitate, Excelență, Performanță”, ce se va desfășura de Zilele Universității, în perioada 21-23 octombrie.

În context, astăzi s-a dat startul înregistrării la lucrările Congresului aniversar prin lansarea subsite-ului https://congres.usmf.md/, care integrează programul, oferta de cursuri educaționale și de workshopuri medicale, concursurile și Regulamentul cu privire la decernarea distincțiilor, partenerii evenimentului ș.a.

„Universitatea noastră are o istorie de succes, marcată de tradiții frumoase și de realizări remarcabile. Aniversarea a 75-a a Almei Mater este un eveniment de excelență, de calitate și de performanță. De aceea, ne-am propus să organizăm manifestările științifice la un nivel foarte înalt. Pentru realizarea acestui scop, este necesară participarea activă a fiecărui membru al comunității universitare”, a declarat rectorul Emil Ceban.

Astfel, începând cu 30 aprilie până la 7 iunie curent, tinerii cercetători pot aplica rezumatul științific, exclusiv, în regim on-line pe: https://congres.usmf.md/. Rezumatele pot fi redactate pe parcurs, dacă este cazul, doar până la data-limită.

Participanții se pot înregistra la lucrările Congresului, la cursurile educaționale și workshopurile medicale în perioada 30 aprilie-20 septembrie 2020. 

Rezumatele vor fi evaluate pe parcursul lunii iunie (1-30 iunie), ulterior aplicanții vor fi informați prin e-mail despre rezultatele evaluării (1-7 iulie)

Participanții vor putea încărca posterele electronice cu începere de la 8 iulie și până la 14 septembrie 2020.

Evenimentul științific include și două concursuri de publicații Performanță în cercetare și Realizări în publicarea manualelor (în ultimii 5 ani), la care doritorii vor putea aplica între 1-30 septembrie curent. Dosarele recepționate pentru acest segment vor fi evaluate în perioada 1-15 octombrie, iar învingătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Laureaților, în data de 22 octombrie 2020.

Înregistrarea finală la lucrările Congresului va avea loc în zilele de 20-21 octombrie, la Complexul Sociocultural Universitar al USMF „Nicolae Testemițanu”. 

La 22 octombrie, în prima jumătate a zilei, se vor desfășura sesiunile plenare, care vor fi ținute de către invitații speciali - profesori internaționali și experți naționali, specialiști renumiți în domeniu. În partea a doua a zilei, vor avea loc sesiunile pe secții și de e-Poster. Programul științific se va încheia în data de 23 octombrie.

Rezumatele acceptate vor fi publicate într-o ediție de culegere de rezumate în format electronic. Publicația în format PDF va putea fi descărcată de către fiecare participant de pe subsite-ul Congresului, din pagina utilizatorului, după logare.

Cele mai bune lucrări ale autorilor vor fi recomandate spre publicare într-una dintre revistele naționale de profil: Moldovan Medical Journal; Revista de Ştiinţe ale Sănătăţii din Moldova; Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină; Arta Medica; Buletinul Academiei de Științe a Moldovei. Științe Medicale.

Pentru informații suplimentare, puteți scrie un mesaj la adresa de e-mail: congres@usmf.md
 

congres aniversar
usmf
Congres aniversar
subsite congres
program congres
aniversare
înregistrare congres
Alma Mater
cursuri educaționale
workshopuri medicale
Concurs de publicații
performanță în cercetare

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii