Medicinistul Cristian Vizir - Cel mai apreciat asistent medical 2020

Published: 13.05.2020

 

Cristian Viziru

Cristian Vizir, student în anul III la Facultatea de Medicină nr. 1 a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, care activează ca asistent medical în Secția de reanimare generală la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău, a fost desemnat, prin votul pacienților, drept Cel mai apreciat asistent medical 2020 într-un spital republican. 

Medicinistul nostru, de rând cu alți trei asistenți medicali din țară, au fost nominalizați în cadrul unei campanii cu același nume, organizată de Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate (PAS) pe platforma Spitale.md. Rezultatele au fost anunțate de Ziua Internațională a Asistenților Medicali, marcată anual în data de 12 mai. 

Campania a derulat între 18 aprilie - 10 mai curent, perioadă în care pacienții au fost îndemnați să voteze asistentul medical preferat dintr-un spital de nivel raional, municipal, republican și dintr-un centru al medicilor de familie. 

În total, pe parcursul campaniei au fost înregistrate 1360 de voturi, pacienții nominalizând 229 de asistenți medicali din peste 30 de instituții medicale, iar patru dintre aceștia au acumulat cele mai multe voturi și au ieșit învingători. Merită menționat faptul că cele mai multe voturi din partea pacienților le-a primit asistentul medical Cristian Vizir - 153 la număr. Celelalte premii le-au revenit la trei asistenți medicali de la Spitalul Clinic Municipal nr. 1 din Chișinău - 83 de voturi, de la Centrul de Sănătate din or. Soroca - 28 de voturi și de la Spitalul Raional Cahul - 14 voturi.

Campania a avut drept scop accentuarea rolului asistenților medicali în acordarea îngrijirilor medicale pacienților, precum și în asigurarea universală cu servicii de sănătate pentru întreaga populație. Asistenții medicali sunt indispensabili la toate nivelele, începând cu treapta primară - medicina de familie, continuând cu medicina de urgență, nașterea copiilor, terapia intensivă și îngrijirile paliative ce presupun asistență specializată până la finalul vieții.

Potrivit organizatorilor, premiile vor fi înmânate câștigătorilor concursului după abrogarea stării de urgență și stabilizarea situației epidemiologice în țară.

Campania „Cel mai apreciat asistent medical 2020” s-a desfășurat, pentru al doilea an consecutiv, în cadrul proiectului „Monitorul Sănătății pentru o bună guvernare în RM”, implementat de Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate cu suportul financiar al Fundației Soros-Moldova.

Cristian Vizir
USMF
campanie
Cel mai apreciat asistent medical 2020
asistenți medicali
voturi
sănătate
student
Ziua Internațională a Asistenților Medicali

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii