Conferință științifico-practică: Plante în fortificarea sănătății

Published: 25.09.2020
14:00
online
în baza invitației

Catedra de farmacognozie și botanică farmaceutică a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” organizează o conferință științifico-practică cu genericul „Plante în fortificarea sănătății”. 

Evenimentul va avea loc în data de 2 octombrie curent, între orele 14:00-17:00, în format on-line, și va reuni 250 de participanți: cadre didactice, studenți de la Facultatea de Farmacie, farmaciști-rezidenți, studenți-doctoranzi, farmaciști, specialiști în domeniu de la Grădina Botanică Națională „Alexandru Ciubotaru” și de la Institutul de Genetică, Fiziologie și Protecția Plantelor din Chișinău.  

Conferința este consacrată aniversării a 75-a de la fondarea Universității și Anului Lucrătorului Medical 2020, în cadrul căreia se va discuta despre rolul plantelor medicinale  în  fortificarea sănătății - subiect de actualitate în contextul pandemiei COVID-19. 

În timpul conferinței vor fi prezentate comunicări axate pe următoarele subiecte: Fitoterapia  alternativă, complementară și tradiții de utilizare a plantelor medicinale; Surse vegetale de compuși naturali cu acțiune adaptogenă, imunomodulatorie și vitaminizantă; Rolul plantelor sănătoase în viața omului și Cunoașterea plantelor ca surse de aliment sănătos și echilibrat. Comunicatorii vor oferi informații utile și aplicative pentru îmbunătățirea stării de sănătate și sporirea potențialului de rezistență a organismului uman la atacul infecției COVID-19.

Invitat special al evenimentului este profesorul universitar Elvira Gille, directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice/Centrul de Cercetări Biologice „Stejarul”, orașul Piatra-Neamț, România), care va susține o comunicare cu tema „Plantele medicinale și aromatice utilizabile în îmbunătățirea stării de sănătate”. 

Add to Calendar 2020-10-02 11:00:00 2020-10-02 11:00:00 Conferință științifico-practică: Plante în fortificarea sănătății Description USMF example@mail.com Europe/Chisinau public
usmf
Catedra de farmacognozie și botanică farmaceutică
Anul Lucrătorului Medical
plante medicinale
sănătate
fitoterapie
COVID
farmacişti

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii