sedinta solemna

Ședința solemnă a Senatului, consacrată aniversării a 75-a a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”

Published: 23.10.2020

Astăzi, 23 octombrie 2020, are loc Ședința solemnă a Senatului, consacrată aniversării a 75-a a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Ședința se desfășoară în Sala de conferințe din incinta Complexului Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 25) în format mixt, cu prezența în sală a senatorilor (maximum 50 de persoane), și este transmis live pe site-ul Universității https://usmf.md/ și pe platforma https://www.privesc.eu/. La eveniment participă prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu,  și ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Ședința este prezidată de rectorul Emil Ceban, iar prin alocuțiuni video vor interveni Elaine Marshall, Secretarul de Stat al statului Carolina de Nord, SUA, Doctor Honoris Causa al USMF „Nicolae Testemițanu”, rectori din țară și de peste hotare, parteneri și profesori emeriți etc. 

Ulterior, prorectorul pentru activitatea de cercetare, academicianul Stanislav Groppa, va prezenta un raport privind activitatea de cercetare și inovare la USMF „Nicolae Testemițanu”: realizări și perspective.

Evenimentul va continua cu: Gala Laureaților - ceremonie de premiere a celor mai buni cercetători ai Almei Mater, lansarea unui film documentar de scurt metraj și Caleidoscopul felicitărilor muzicale. 

Festivitatea va culmina cu depuneri de flori pe Aleea savanților și medicilor iluștri.

                                                                     

sedinta solemna
USMF
75 de ani de la fondare
senatul universitar
gala laureaților
aniversare

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii