Donează sânge, susține ritmul vieții pe pământ!

Published: 11.06.2021
9:00
Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt, orașul Chișinău
intrare liberă

În data de 14 iunie marcăm Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, iar Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” se solidarizează campaniei naționale de donare de sânge, care în acest an se desfășoară cu genericul „Donează sânge, susține ritmul vieții pe pământ!”. 

În context, administrația Universității vine cu o solicitare în adresa membrilor comunității de a dona sânge luni, 14 iunie, între orele 9:00-15:00, în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt, unde va fi amenajată o zonă specială.

Scopul campaniei este de a suplini rezervele de sânge în țara noastră, de a promova un mod de viață sănătos și de a dezvolta spiritul de responsabilitate socială și solidaritate la viitorii medici și farmaciști.

Donarea de sânge este benefică și pentru donator, care, în acest fel, își ajută organismul să-şi reînnoiască sângele, să-şi crească imunitatea şi rezistența la traumatisme. De asemenea, donarea de sânge scade cu 30% riscul de paralizie şi de accident vascular.

Donatorii de sânge beneficiază, de asemenea, și de zile de odihnă. Potrivit articolului 190 din Codul Muncii, „salariaţilor donatori de sânge li se acordă, în ziua imediat următoare zilei de donare a sângelui sau a derivatelor de sânge, o zi liberă cu menţinerea salariului mediu”.

 

Add to Calendar 2021-06-14 06:00:00 2021-06-14 06:00:00 Donează sânge, susține ritmul vieții pe pământ! Description USMF example@mail.com Europe/Chisinau public
usmf
donare
sânge
campanie
Ziua Mondială a Donatorului de Sânge
donatori

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii