Zilele Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova

Published: 16.10.2021
18 - 
USMF „Nicolae Testemițanu”
Necesită rezervare
Free

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova organizează Zilele Universității cu prilejul marcării celor 76 de ani de activitate. În acest context, în perioada 18-22 octombrie 2021, va fi desfășurat un program amplu de activități științifico-didactice, culturale și sportive, iar evenimentul principal îl constituie Conferința științifică anuală cu genericul Cercetarea în biomedicină și sănătate: calitate, excelență și performanță. 

Manifestarea științifică va fi inaugurată miercuri, 20 octombrie, ora 13:00, și va integra viziuni interdisciplinare extinse, cu tangențe ale medicinei și alte domenii, și va pune accent pe comunicarea și colaborarea cu savanți și specialiști notorii. Conferința include o serie de prelegeri magistrale State of the Art Lectures, ținute de profesori invitați de peste hotare, specialiști renumiți în domeniu. 

Joi, 21 octombrie, în prima jumătate a zilei, se vor desfășura sesiunile în secții pe profil tematic, în regim on-line. La 22 octombrie, tinerii medici vor participa la cursuri educaționale și workshopuri medicale, inclusiv la 4 cursuri off-line la Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală. În aceeași zi, în a doua parte a zilei, va avea loc ședința Senatului universitar și Gala Laureaților, cu începere de la ora 14:00.

Printre activitățile dedicate Zilelor Universității sunt și două lansări de carte -  Esențialul în infecția COVID-19 la copii, autori: Eva Gudumac, Svetlana Șciuca, Emil Ceban ș.a., și Constantin Ețco, Magul din Țara gorunilor, autor Liviu Belâi. 

De asemenea, între 16 - 21 octombrie curent, vor avea loc competiții sportive de fotbal, volei, șah și dame și trânta pentru berbec.

Mai multe detalii despre evenimentele dedicate Zilelor Universității găsiți în Program.

Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină va desfășura un workshop pentru mediciniști cu tema Noduri și suturi, în limba română și engleză, și un flashmob Happy Birthday, Alma Mater.

Activitățile cultural-sportive dedicate Zilelor Universității sunt organizate cu participarea și suportul Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină și Comitetului sindical al angajaților USMF „Nicolae Testemițanu”.

usmf
zilele universității
76 de ani
conferința anuală științifică
activități cultural-artistice
activități sportive

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii