Ziua Internatională a Științei

Ziua Internațională a Științei pentru Pace și Dezvoltare

Published: 10.11.2021

ziua științei 2021

Stimați membri ai comunității universitare,

În fiecare an, în data de 10 noiembrie, marcăm Ziua Internațională a Științei pentru Pace și Dezvoltare. Cu acest prilej, în numele Senatului Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, Vă adresez sincere felicitări, urări de bine și sănătate, perseverență, noi forțe creatoare și inspirație în realizarea tuturor ideilor inovatoare, care să dea strălucire și esență personalității  Dumneavoastră în numele progresului științific în țara noastră.

USMF „Nicolae Testemițanu” a optat întotdeauna pentru un sistem de cercetare consolidat, axat pe performanță și excelență, care să genereze rezultate științifice valoroase atât din partea savanților consacrați, cât și a tinerilor cercetători și inovatori. Misiunea cercetătorilor din domeniul medicinei și farmaceuticii este de a contribui la soluționarea problemelor de sănătate publică și de a face față provocărilor ce apar în societate. „Dacă știința n-are patrie, omul de știință trebuie să se gândească mereu la tot ceea ce poate face el pentru gloria patriei sale, iar în oricare savant mare, veți găsi un mare patriot”, afirma Louis Pasteur. 

Stimați colegi, dragi cercetători, vă dorim să rămâneți acei patrioți care contribuie la consolidarea sistemului autohton de sănătate, să obțineți rezultate remarcabile în activitatea științifică, astfel ca eforturile Dumneavoastră în domeniul cercetării și inovării să fie apreciate la justa valoare, să contribuie la sporirea vizibilității Almei Mater și să impulsioneze spre prosperarea Republicii Moldova.

                                                                                      Cu profund respect,

                                                                                                                                                                                        Rector Emil Ceban,

                                                                                                                                                                                       profesor universitar,

                                                                                                                                                                                             dr. hab. șt. med.

 

 

Ziua Internațională a Științei pentru Pace și Dezvoltare
usmf
Ziua Internațională a Științei pentru Pace și Dezvoltare
savanţi
tineri cercetărori
doemniul cercetare

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii