Apa și sănătatea: amenințări și oportunități

Published: 23.12.2021
on-line
Free

 

Disciplina de Igienă din cadrul Departamentului Medicină Preventivă a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va desfășura conferința națională cu participare internațională cu tema „Apa și sănătatea: amenințări și oportunități”. Evenimentul este organizat în comun cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică, Societatea Igieniștilor din Republica Moldova și Asociația de Biosecuritate și Biosiguranță din Republica Moldova.

Evenimentul va avea loc în format on-line, în data de 22 martie 2022. Doritorii de a participa la conferință vor expedia rezumatele pe e-mail-ul: apacurata2022@gmail.com . Termen – 1 februarie 2022.

Pentru a depune rezumatele este necesar de a respecta cerințe disponibile în Prezentare. Rezumatele vor fi publicate în suplimentul Revistei „One Health & Risk Management”. 

Conferința va reuni specialiști din domeniu, inclusiv factori de decizie, cercetători științifici, cadre științifico-didactice, medici practicieni, studenți, medici-rezidenți și studenți-doctoranzi.

Subiectele abordate la acest forum țin de: aspecte ale calității apei și influența asupra sănătății, maladiile transmisibile și netransmisibile condiționate de calitatea apei, protecția bazinelor acvatice, activitățile interdisciplinare în scopul îmbunătățirii calității apei și profilaxia maladiilor hidric dependente.

Scopul conferinței este crearea unui dialog intersectorial cu privire la siguranța apei potabile, prin împărtășirea rezultatelor cercetărilor cu actorii interesați și angajarea acestora în procesul schimbărilor și acțiunilor eficace. Astfel, se contează pe stabilirea unor acțiuni imediate și pe termen lung pentru menținerea calității surselor de apă potabilă și îmbunătățirea calității vieții populației.

Pentru mai multe informații contactați Agenția Națională pentru Sănătate Publică: tel. 069447948; e-mail: inga.miron.555@gmail.com sau Disciplina de igienă, USMF „Nicolae Testemițanu”: tel. 079249299, e-mail: natalia.bivol@usmf.md

Add to Calendar 2022-03-22 06:00:00 2022-03-22 06:00:00 Apa și sănătatea: amenințări și oportunități Description USMF example@mail.com Europe/Chisinau public
universitate
apa
sănătate
amenințări
oportunități
webinar
conferinţă

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii