USMF „Nicolae Testemițanu” fondează Laboratorul de bioinformatică și medicină computațională

Published: 29.06.2022
10:00
Sala de conferințe nr. 205 din Blocul didactic central, et. 2, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165
în baza invitației

 

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova fondează Laboratorul de bioinformatică și medicină computațională, în cadrul Centrului de Cercetare în domeniul Sănătății și Biomedicinei al Institutului Național de Cercetare în Medicină și Sănătate (INCMS). 

Inaugurarea va avea loc în data de 30 iunie curent, începând cu ora 10:00, în Sala de conferințe nr. 205 din Blocul didactic central, et. 2 (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165). 

Seria de evenimente va debuta cu înmânarea diplomelor absolvenților Programului de formare în domeniul bioinformaticii și medicinei computaționale, realizat în perioada ianuarie-iunie 2022. 

În continuare, va avea loc ceremonia de decernare a titlului onorific Associate Professor domnului Dr. Serghei Mangul, asistent universitar la Departamentul de Farmacie Clinică, Școala de Farmacie, Universitatea din California de Sud, SUA. Ulterior, Dr. Serghei Mangul va ține o prelegere din seria State of the Art cu tema „Bioinformatics and open data enabling data-driven medicine”.

La 11:30 va începe ceremonia de inaugurare a Laboratorului de bioinformatică și medicină computațională, în cadrul căreia Dr. Serghei Mangul va prezenta conceptul acestei subdiviziuni de cercetare, ce se va încheia cu o conferință de presă.

La festivitate vor participa: rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, profesorul Emil Ceban; prorectorul pentru activitate de cercetare, academicianul Stanislav Groppa; prof. Mihail Todiraș, șeful Centrului de Cercetare în Domeniul Sănătății și Biomedicinei; Ana Chirița, coordonator senior de proiect, Tekwill, și absolvenții cursului – studenți, medici-rezidenți, studenți-doctoranzi, cadre didactice și alți invitați. 

Acțiunile strategice de fortificare a capacităților de cercetare au fost implementate în parteneriat cu Tekwill, Asociația Națională a companiilor din domeniul TIC și Universitatea din California de Sud, Statele Unite ale Americii.

Mai multe detalii vedeți în Program.

Add to Calendar 2022-06-30 07:00:00 2022-06-30 07:00:00 USMF „Nicolae Testemițanu” fondează Laboratorul de bioinformatică și medicină computațională Description USMF example@mail.com Europe/Chisinau public
usmf
Laboratorul de bioinformatică și medicină computațională
cercetare
prelegere
serghei mangul
Associate Professor
decernare
titlu onorific

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii