cerc

Cerc lingvistic dedicat Zilei Internaționale a Asistenților Medicali

Published: 12.05.2023

atelierAsistența medicală cuprinde o artă, o orientare umanistă, un sentiment pentru valoarea individului – cu acest generic s-a desfășurat o nouă ediție a cercului lingvistic „Arta – medicația sufletului”, organizat de Catedra de limbă română și terminologie medicală a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Evenimentul a avut loc în data de 11 mai 2023, în contextul Zilei Internaționale a Asistenților Medicali.

Studenții din anul II de la Facultatea de Medicină nr. 1, ghidați de cadrele didactice au venit cu prezentări ingenioase, postere, scenete și videouri despre asistența medicală din Republica Moldova, dar și din alte țări: România, Italia, Germania, Japonia, China. Mediciniștii au organizat concursuri, au rezolvat rebusuri și au participat la un Quiz cu întrebări generale despre asistența medicală. 

În context, studenții au remarcat că asistentul medical rămâne întotdeauna un pilon de bază al sistemului sanitar și un partener indispensabil al medicului în realizarea actului medical. 

Potrivit Alinei Lopatiuc, asistent universitar la Catedra de limbă română și terminologie medicală, un rol important în ajutorarea persoanelor aflate în suferință revine  asistenților medicali – cei fără de care sistemul medical, ar fi cumva orfan.

În final, studenții au venit cu felicitări pentru asistenții medicali, dorindu-le multă răbdare și perseverență în activitatea desfășurată cu multă responsabilitate și dragoste față de oameni.

Data de 12 mai reprezintă ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale, cea care a deschis prima şcoală pentru asistentele medicale pe lângă Spitalul „Saint Thomas” din Londra, în 1860. Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali (International Council of Nurses) a celebrat pentru prima dată Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali în anul 1965.

atelier
atelier
atelier
atelier
atelier
atelier
atelier
atelier
atelier
atelier
atelier
atelier
atelier
atelier
atelier
atelier
usmf
universitate
Cerc lingvistic
Catedra de limba română și terminologie medicală

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii