„Armoniile Speranței”

Published: 06.06.2024
19:00
Sala cu Orgă din Chișinău
intrarea liberă, în limita locurilor disponibile

concert

Pe data de 7 iunie 2024, începând cu ora 19:00, în incinta Sălii cu Orgă din Chișinău se va desfășura Concertul Armoniile Speranței.

În program vor evolua Orchestra Operei Naționale din București, Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor” din București și Corul Național Român  (dirijor – Iosif Ion Prunner; soliști: Mădălina Barbu – soprană, Lilia Istratii – mezzo-soprană, Dumitru Mîțu – tenor și Florin Ganea – bariton).

Festivitatea se va desfășura sub patronajul Senatului României și Parlamentului Republicii Moldova, fiind organizat de Institutul Cultural Român, Opera Națională București și finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.

Concertul „Armoniile Speranței” este susținut de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, Ministerul Sănătății al Republicii Moldova, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Corul Național Român și Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor”.

Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor” a fost înființată în toamna anului 1954 la București, de către remarcabilul nefrolog și muzician român Dr. Ermil Nichifor, fiind una dintre primele orchestre de acest fel înființate în Europa. Încă de la instituire, Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor” desfășoară o amplă activitate artistică atât în România, cât și peste hotare, concertând pe scene mari din Germania, Italia, Vatican, Bulgaria, Belgia, Austria. În România susține concerte cu ocazia diferitor evenimente importante, cum ar fi concertul prilejuit cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății sau concerte caritabile. Cu timpul, orchestra și-a diversificat repertoriul, dar și colaborările cu artiști și soliști de talie internațională.

Add to Calendar 2024-06-07 16:00:00 2024-06-07 16:00:00 „Armoniile Speranței” Description USMF example@mail.com Europe/Chisinau public
usmf
„Armoniile Speranței”
Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor”
Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova
Guvernul României

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii