Școala de vară „Calea spre descoperiri științifice”
- 328 views
Reprezentanții Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova vor participa la Școala de vară cu genericul Calea spre descoperiri științifice, ediția a II-a. Evenimentul este organizat de Academia de Științe a Moldovei (AȘM), în perioada 27-31 august 2024, cu scopul de a promova activitatea de cercetare științifică și de a demonstra impactul științei și inovațiilor asupra vieții cotidiene și bunăstării sociale în rândul elevilor și studenților pasionați de știință și tehnologie.
Deschiderea Școlii de vară va avea loc pe 27 august, începând cu ora 13:45, în Sala Azurie a AȘM (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 1), la care va participa și rectorul Universității Emil Ceban, profesor universitar, membru corespondent al AȘM.
Școala de vară este destinată elevilor și studenților pasionați de știință și tehnologie, dornici de a acumula cunoștințe noi și de a face o incursiune palpitantă în lumea cercetării științifice.
Programul Școlii de vară cuprinde prelegeri din diverse domenii, precum: medicina, nanotehnologiile, tehnologiile informaționale, ingineria, biologia, științele sociale, economice și juridice etc. Printre vorbitori vor fi președinți și vicepreședinți ai academiilor de științe din Republica Moldova și România, Prof. Klaus Mainzer, președintele Academiei Europene de Științe și Arte, Salzburg, Austria, Dr. Marian Enache, președintele Curții Constituționale a României, Prof. Anthony Watts, Marea Britanie, președintele Uniunii Internaționale de Biofizică, rectori ai universităților, precum și alți experți de talie internațională, inclusiv laureații Premiului Nobel Prof. Konstantin Novoselov de la Universitatea din Manchester, Marea Britanie, și Prof. Rattan Lal de la Universitatea de Stat din Ohio, SUA, ambii membri de onoare ai AȘM.
Joi, 29 august, începând cu ora 9:00, rectorul Emil Ceban va susține un raport cu genericul „Medicina și sănătatea – prioritate națională”. În aceeași zi, mai mulți profesori și membri corespondenți ai AȘM vor prezenta rapoarte pe marginea unor subiecte actuale: Viorel Prisăcari „Rolul savanților în descoperirea esenței epidemiilor”; Svetlana Șciuca „Particularitățile modificărilor bronho-pulmonare la pacienții post COVID”; și Silvia Răileanu „Sănătatea orală la copii”.
Mai multe informații vedeți în Program.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii