logou Centrul Universitar de Îngrijiri Paliative

A fost desemnat câștigătorul concursului „Logo pentru Centrul Universitar de Îngrijiri Paliative”

Published: 30.09.2021

 

Daniel UngureanuUniversitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova a desemnat câştigătorul concursului „Logo pentru Centrul Universitar de Îngrijiri Paliative”, desfășurat în perioada 19 august-10 septembrie 2021. Astfel, prin decizia Comisiei de jurizare, învingător a devenit Daniel Ungureanu, student în anul III la Facultatea de Medicină nr. 1, apreciat cu un premiu bănesc în mărime de 3 mii de lei și cu produse marca USMF „Nicolae Testemițanu”.

În total, la concurs au participat 39 de persoane, care vin din diverse domenii de activitate: învățământ, tehnologii informaționale, medicină, jurnalism, design etc. Toți participanții au fost menționați cu certificate.

Olga Cernelev, coordonator al proiectului „Îngrijiri paliative sustenabile și reziliente la nivel național”, a menționat că logourile prezentate de către autori au fost evaluate după următoarele criterii: originalitatea în alegerea și descrierea misiunii Centrului Universitar de Îngrijiri Paliative; relevanța conținutului pentru universitate; capacitatea de a capta și de a menține interesul cititorului; vizibilitatea și lizibilitatea logoului și adaptabilitatea acestuia pentru diferite medii, produse și obiecte.

Daniel Ungureanu a specificat că, pentru elaborarea logoului Centrului Universitar de Îngrijiri Paliative, inițial s-a informat cu privire la semnificația denumirii instituției, realizând mai multe schițe. „Am asociat cuvântul paliație cu oamenii care au nevoie de ajutor, cu o stare de sănătate nefavorabilă și, respectiv, mi s-a părut că o mână ar putea reda cel mai clar sensul de oferire a acestui suport. Referitor la cromație, culoarea verde, din punct de vedere psihologic, este o nuanță caldă ce inspiră încredere, iar albastru, la rândul său, este cea mai apropiată culoare ce semnifică  Medicina”, a declarat premiantul.

Concursul a fost organizat în cadrul proiectului „Îngrijiri paliative sustenabile și reziliente la nivel național”, implementat de USMF „Nicolae Testemițanu” în parteneriat cu Asociația Obștească Principii Sănătoase, Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul” și Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină, cu suportul financiar al Fundației Soros Moldova/Departamentul Sănătate Publică. Scopul proiectului constă în dezvoltarea Centrului Universitar de Îngrijiri Paliative, abilitat cu formarea specialiștilor în domeniul paliației, care vor asigura îmbunătățirea calității vieții pacienților cu boli incurabile, prevenirea și diminuarea suferinței acestora, evaluarea și stabilirea tratamentului durerii și a altor probleme de sănătate de ordin fizic și psihosocial. Centrul va asigura respectarea drepturilor fundamentale ale omului în sistemul de sănătate și va oferi servicii medicale pentru îngrijire terminală demnă de o ființă umană. 

Mai multe detalii găsiți pe: https://usmf.md/ro/relatii-externe/proiecte/ingrijiri-paliative-sustenabile-si-reziliente-la-nivel-national-0 

Centrul Universitar de Îngrijiri Paliative
Daniel Ungureanu
Logou pentru Centrul Universitar de Îngrijiri Paliative
Centrul Universitar de Îngrijiri Paliative
Daniel Ungureanu
Logou pentru Centrul Universitar de Îngrijiri Paliative
usmf
logo
Centrul Universitar de Îngrijiri Paliative
îngrijiri paliative
Îngrijiri paliative sustenabile și reziliente la nivel național

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii