Publication header

Medicus Admitere 2024

Medicus Admitere
25 avril 2024

Dragi tineri,

Iată că ați ajuns la etapa când trebuie să luați o decizie importantă în viața voastră – alegerea viitoarei profesii – ce poate fi determinată de visurile din copilărie, de aspirațiile înnăscute pe băncile școlii, liceului sau colegiului de medicină, de o experiență trăită, sau ideea poate fi insuflată de părinți, profesori sau alți oameni care vă motivează să perseverați într-un anumit domeniu. 

Pentru cei care sunteți hotărâți să vă construiți o carieră în domeniul medicinei sau farmaciei, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova vă așteaptă, cu mare drag! Aici veți acumula toate cunoștințele teoretice necesare și veți dobândi un set de abilități practice, fiind ghidați de cadre didactice profesioniste și experimentate, și vă veți dezvolta calitățile personale, precum: disciplina, curajul, punctualitatea, responsabilitatea, abnegația… 

Profesia de medic, farmacist sau specialist într-un segment al domeniului sănătate, presupune învățarea pe tot parcursul vieții și perfecționarea continuă, necesități ce reies din progresul științific și cel tehnologic. Studenții noștri au o pregătire teoretică și practică avansată și se manifestă și excelează în echipele în care activează, atunci când merg în mobilități academice în afara țării. Mulți dintre absolvenții universității noastre reprezintă astăzi diaspora medicală. Periodic, ei revin acasă pentru a-și împărtăși experiența vastă dobândită în clinicile medicale din străinătate.

USMF „Nicolae Testemițanu” se ghidează de valorile instituționale, respectând individualitatea fiecărui student și oferindu-i diverse oportunități pentru dezvoltare personală și profesională, afirmare multilaterală și avansare, integrare în comunitate și angajare în câmpul muncii.

Universitatea a diversificat programele de studii în conformitate cu tendințele din domeniul medicinei, astfel încât să corespundă cu necesitățile sistemului național de sănătate și să satisfacă cererea de specialiști de pe piața muncii.

O dovadă a excelenței în educația și cercetarea medicală reprezintă clasamentele internaționale, în care universitatea noastră avansează constant, fiind lider național în 4 topuri ale instituțiilor de învățământ superior.

Studiile la USMF „Nicolae Testemițanu” implică multă muncă, autodepășire, responsabilitate, tenacitate. Totodată, aici veți trăi cei mai frumoși ani din viață, perioada studenției fiind una autentică și bogată în evenimente frumoase. De la experiența academică intensă până la nelipsitele escapade ale tinereții, aici veți reuși să le realizați și să le îmbinați armonios pe toate. Iar cel mai important reper din cariera voastră, ce va contribui la dezvoltarea emoțională și a sentimentului de empatie pentru pacienți, este voluntariatul – o poveste pe care oricine o poate scrie în stil propriu și original, având nevoie doar de voința și motivația de a se schimba pe sine și, concomitent, de a contribui la schimbarea comportamentelor membrilor comunității și la bunăstarea societății. 

Vă dorim mult succes la examenele ce se apropie și sperăm să obțineți rezultatele așteptate. Aveți încredere în forțele proprii și luați decizia corectă, întrucât sunteți făuritorii propriului destin. Sunteți capabili de lucruri extraordinare!