Gala Studenților Laureați 2017

Published: 24.12.2017

DSC_8074Cei mai activi studenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au fost premiați în data de 21 decembrie, la Gala Studenților Laureați 2017, organizată de Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină. Colindele, urăturile, muzica și voia bună au încălzit atmosfera în Complexul Sportiv Universitar, iar luminițele, baloanele colorate, conurile de brad și candelele aprinse au reaprins emoția sărbătorilor de iarnă pentru mediciniști și alți membrii ai comunității universitare.

În deschiderea evenimentului, Olga Cernețchi, prorector pentru asigurarea calităţii şi integrării în învăţământ, a menționat că Gala Studenților Laureați a devenit deja o tradiție, iar faptul că anul acesta marcăm 90 de ani de la nașterea lui Nicolae Testemițanu este un plus de valoare pentru instituția noastră. „Ne-am dori ca peste ani să deveniți cei mai buni specialiști. Tot de ce aveți nevoie este perseverență, seriozitate, atitudine, încredere și veţi depăși absolut toate dificultățile și, cu siguranță, veţi deveni specialiști competenți pentru sistemul de sănătate atât în țară, cât și peste hotare”, i-a încurajat prorectorul Olga Cernețchi.

DSC_7852Cuvinte de laudă și motivare pentru tinerii laureați au adus și ceilalți prorectori, care i-au îndemnat să fie la fel de curajoși, perseverenți și inteligenți, pentru că doar așa vor obține noi performanțe în dezvoltarea personală și profesională.

La ceremonie au fost apreciați studenții cu cele mai bune rezultate la categoriile: studii, știință, abilități organizatorice, sport, cultură și voluntariat. Cei mai activi tineri ai Universității noastre au primit diplome și premii bănești de la Federația Sindicală „Sănătatea” din Moldova.

Totodată, au fost anunțate și rezultatele concursului Cel mai frumos cămin în haine de sărbătoare, lansat în ajunul Crăciunului și a Anului Nou. Astfel, Căminul nr. 8 s-a clasat pe locul I, remarcându-se prin stilul tradițional, cu globulețe realizate din fructe, conuri de brad și alte lucruri găsite prin cămara bunicii: basmale, covorașe, pături de lână ș.a. Locul II i-a revenit Căminului nr. 17, unde mediciniștii s-au întrecut în ingeniozitate, decorând holul și fiecare ușă într-un stil aparte. Zeci de luminițe, steluțe și globulețe colorate au umplut spațiile căminului, iar una dintre mediciniste a lipit pe unul dintre pereții din hol, din mii de bucăți mici de hârtie, chipul unui câine - simbolul anului 2018. Pe al treilea loc s-a situat Căminul nr. 2, care s-a remarcat prin holul acestui, decorat cu un șemineu artificial și alte elemente specifice sărbătorilor de iarnă. Celelalte edificii participante la concurs - căminele nr. 1, 3 și 11 - au primit diplome de participare.

DSC_8054De asemenea, au fost decernate premiile și trofeele pentru învingătorii concursului Premiul USMF „Nicolae Testemițanu” pentru jurnaliști, 2017, ediție specială, consacrată Anului Nicolae Testemițanu. Pentru al doilea an consecutiv, pe primul loc s-a clasat Svetlana Gore, reporter TVR Moldova, iar pe al doilea - Parascovia Rogate, jurnalist independent. Locul trei a fost ocupat de Silvia Rotari, asistent media la Sănătate Info. În semn de apreciere pentru materialele despre Nicolae Testemițanu, pe care îl comemorăm anul acesta, Nicolae Roibu, reporter la Agenția Informațională de Stat „Moldpress”, a primit un bust din cristal cu chipul eminentului savant. Câștigătorii au primit trofee, premii bănești și cadouri marca USMF „Nicolae Testemițanu”.

Gala Studenților Laureați 2017 a întrunit peste 400 de studenți și a fost unul plin de emoții, culoare și surprize frumoase.

[nggallery id=659]

 

Gala Studenților Laureați 2017

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii