Întrunire moldo-norvegiană „Optometria - actualitate şi viitor”

Published: 11.03.2019
15.00
Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” (str. Aleco Russo, 11)
Free

 

În data de 13 martie 2019, Catedra de oftalmologie şi optometrie a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” organizează o întrunire cu genericul „Optometria - actualitate şi viitor”, cu participarea studenţilor optometrişti din anul I şi II de studii şi a colegilor de la Universitatea din oraşul Kongsberg din Norvegia. Evenimentul va avea loc la ora 15.00, în Sala de conferinţe a Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime” din Chişinău ( str. Aleco Russo, 11).

Vizita va avea loc în cadrul Programului de colaborare moldo-norvegiană „Îmbunătățirea asistenței primare a sănătății oculare în Moldova”, inițiat în 2015, fiind implementat în colaborare cu Universitatea din Kongsberg. Perioada de realizare este de 5 ani.

În anul universitar 2017-2018, în cadrul USMF „Nicolae Testemițanu” a fost lansată specialitatea Optometrie, cu durata de studii de 4 ani. Datorită proiectului, Clinica Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime” a fost dotată cu echipament modern atât pentru instruirea studenților, cât și pentru examinarea și diagnosticarea pacienților cu probleme de refracție: truse de lentile, focimetre, pupilometre, biomicroscoape, oftalmoscoape, retinoscoape, lentile Wolk ș.a.

Add to Calendar 2019-03-13 13:00:00 2019-03-13 13:00:00 Întrunire moldo-norvegiană „Optometria - actualitate şi viitor” Description USMF example@mail.com Europe/Chisinau public
usmf
optometrie
Catedra de oftalmologie şi optometrie
studenţi
optometrişti
cooperare moldo-norvegiană

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii