Ziua Mondială a Somnului 2019: insomnia și cauzele ei medicale

Published: 13.03.2019
16:45
Aula nr. 8 „Nicolae Eșanu” (str. Nicolae Testemițanu, 20)
Free

În data de 14 martie curent, Catedra de fiziologie a omului și biofizică a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va desfășura o conferință cu genericul Ziua Mondială a Somnului 2019: insomnia și cauzele ei medicale. Acţiunea va avea loc cu începere de la ora 16:45, în Aula nr. 8 „Nicolae Eșanu” (str. Nicolae Testemițanu, 20).

În cadrul evenimentului vor fi abordate aspecte teoretice și practice în contextul metodei de diagnosticare a tulburărilor de respirație în somn - poligrafia cardiorespiratorie ambulatorie.

La forum sunt așteptați cca 150 de invitați, printre care: studenți, medici-rezidenți, studenți-doctoranzi, specialiști în domeniul somnologiei și alți participanți.

Manifestarea științifică este organizată în parteneriat cu Societatea de Medicină a Somnului din Republica Moldova, Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină, în cadrul proiectului Medtraining.

Ziua Mondială a Somnului este marcată anual, la nivel global, în cea de-a doua zi de vineri din luna martie, și are drept scop sensibilizarea și informarea populației despre importanța somnului sănătos pentru o viață îndelungată.

Add to Calendar 2019-03-14 14:45:00 2019-03-14 14:45:00 Ziua Mondială a Somnului 2019: insomnia și cauzele ei medicale Description USMF example@mail.com Europe/Chisinau public
USMF
Ziua Mondială a Somnului
poligrafia cardiorespiratorie ambulatorie
tulburărilor de respirație în somn
insomnia și cauzele ei medicale
Catedra de fiziologie a omului și biofizică
cadre didactice

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii