Diploma de Onoare a Guvernului Republicii Moldova pentru membrii comunității universitare

Diploma de Onoare a Guvernului Republicii Moldova pentru membrii comunității universitare

Published: 09.04.2019

 

Diploma de onoare a GuvernuluiMai multor medici, printre care și cadre științifico-didactice ale Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, le-a fost decernată Diploma de Onoare a Guvernului Republicii Moldova, în semn de înaltă apreciere a întregii activități practice și rezultate performante, devotament și dedicare față de pacient. Evenimentul a avut loc în contextul Zilei Mondiale a Sănătății, marcată, anual, în data de 7 aprilie.

Printre personalităţile remarcabile menționate sunt: profesorul universitar Mihail Maniuc, dr. hab. șt. med., și Anghelina Chiaburu, conferențiar universitar la Catedra de otorinolaringologie; profesorul universitar Valeriu Cușnir, dr. hab. șt. med., șeful Catedrei de oftalmologie-optometrie; profesorul universitar Serghei Șandru, dr. hab. șt. med, șeful Catedrei de anesteziologie și reanimatologie nr. 1 „Valeriu Ghereg” și Adrian Belîi, dr. hab. șt. med., profesor universitar la aceeași catedră; conferențiarul universitar Eugen Tcaciuc, dr. hab. șt. med., șeful Disciplinei de gastroenterologie din cadrul Departamentului Medicină Internă, profesorul universitar Vitalie Lisnic, Catedra de neurologie nr. 1 a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” , Aureliu Batrânac, conferențiar universitar la Disciplina de cardiologie, doctor în științe medicale ș.a.

În cadrul ceremoniei festive de înmânare a diplomelor, prim-ministrul Pavel Filip a exprimat recunoștință angajaților din sistemul de sănătate pentru profesionalism și consacrare.

,,Ați îmbrățișat o profesie nobilă, dar și foarte responsabilă. Sunteți cei care stați la straja celui mai de preț lucru al unei națiuni – sănătatea. O națiune sănătoasă înseamnă, în continuare, și o țară dezvoltată”, a menționat oficialul.

La rândul lor, medicii au mulțumit Guvernului pentru apreciere și s-au arătat încrezători că împreună vor duce la bun sfârșit reformele începute, contribuind astfel la modernizarea sistemului de sănătate și la sporirea calității serviciilor medicale în țara noastră.

Foto credit: https://gov.md/ro

Diploma de Onoare a Guvernului Republicii Moldova
Mihail Maniuc
Adrian Belîi
Serghei Șandru
Valeriu Cușnir
Eugen Tcaciuc
Anghelina Chiaburu
Diploma de Onoare a Guvernului Republicii Moldova
Mihail Maniuc
Adrian Belîi
Serghei Șandru
Valeriu Cușnir
Eugen Tcaciuc
Anghelina Chiaburu
usmf
Diploma de onoare a Guvernului Republicii Moldova
medici
Ziua mondiala a Sanatatii

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii