Şcoala de toamnă „Nanotehnologii și inginerie biomedicală-2019”

Published: 03.09.2019
14 - 
Blocul de studii nr. 3 al UTM (or. Chişinău, str. Studenţilor, 9/7)
Free

Proiectul Orizont 2020 NanoMedTwin „Promovarea specializării inteligente la Universitatea Tehnică a Moldovei prin dezvoltarea domeniului nanomaterialelor noi pentru aplicații biomedicale prin excelență în cercetare și twinning” organizează prima Şcoală de toamnă în nano-bioinginerie, biomateriale şi biocompatibilitate. Evenimentul va avea loc între 14-17 septembrie curent, în Blocul de studii nr. 3 al UTM (or. Chişinău, str. Studenţilor, 9/7). 

Şcoala de toamnă se adresează studenţilor, masteranzilor, studenților-doctoranzi şi tinerilor cercetători, care studiază fizica corpului solid, electronica, microelectronica şi nanoelectronica, ingineria biomedicală, biologia, medicina sau domeniile conexe din cadrul organizaţiilor de cercetare, întreprinderilor mici şi mijlocii şi companiilor industriale.

Potrivit organizatorilor, la acest eveniment vor fi abordate subiecte precum: introducere în bioinginerie, nanotehnologii în biomedicină, biomateriale şi biocompatibilitate, bioingineria ţesuturilor şi organelor, nano-optoelectronică și nanofotonică şi plasmonica pentru senzori biochimici. 

Prelegerile vor fi prezentate de profesori şi cercetători din partea organizaţiilor partenere ale proiectului, cât și de alte instituții reprezentative, printre care Hannover Medical School (Germania), Bristol University (Marea Britanie), Shizuoka University (Japonia), UTM (Departamentul Microelectronică și Inginerie Biomedicală, Centrul Național de Studiu și Testare a Materialelor), Academia de Științe a Moldovei şi Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova.

Şcoala de toamnă se va desfășura în limba engleză. Participarea este gratuită, iar, la final, toți studenții școlii vor primi certificate de participare.

Doritorii de a participa urmează să completeze Formularul de participare și CV și să le expedieze la adresa: info@nanomedtwin.eu, până în data de 10 septembrie 2019. 

Şcoală de toamnă în nano-bioinginerie
ORIZONT 2020
NanoMedTwin
aplicații biomedicale
bioinginerie
nanotehnologii
biomedicină
usmf
tineri cercetatori

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii