ImplantoDays 2019 a adus cele mai noi tendințe în implantologia dentară 

Published: 27.11.2019

Emil CebanUltimele tendințe în materie de implantologie dentară au fost prezentate la Chișinău în cadrul Congresului internațional ImplantoDays, ediția a II-a, desfășurat în data de 23 noiembrie curent. Congresul a fost organizat de Facultatea de Stomatologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Asociația Stomatologilor din Republica Moldova în parteneriat cu platforma educațională „ImplantodDays” din România. 

Pentru prima dată, Congresul a fost inaugurat de rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, profesorul Emil Ceban, care a remarcat importanța colaborării științifice între reprezentanții instituției noastre și colegii de profil din România, accentuând implicarea  responsabilă a Asociației Stomatologilor din Republica Moldova, precum și a Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină în desfășurarea manifestărilor științifice.

„Participarea activă la astfel de evenimente contribuie la dezvoltarea procesului educațional și a celui de cercetare, desfășurat în cadrul Facultății. Întrunirea diferitor generații de specialiști pe un areal comun numit „știință” redă o deosebită importanță unor asemenea evenimente, care generează noi realizări și performanțe în stomatologia modernă”, a subliniat rectorul Emil Ceban.

Oleg SolomonLa rândul său, Oleg Solomon, decanul Facultății de Stomatologie a universității noastre, care este și președintele Asociației Stomatologilor din Republica Moldova, a declarat în deschidere că congresul este un eveniment de excepție prin care se împărtășesc experiențele savanților autohtoni și internaționali, fapt ce conduce la îmbunătățirea metodelor și a tehnicilor de reabilitare a pacienților cu diverse forme de edentații și care, de fapt, stă la baza calității vieții acestor pacienți și a sănătății orale.

Profesorul Nicolae Chele, șeful Catedrei de chirurgie oro-maxilo-facială și implantologie orală „Arsenie Guțan” a calificat Congresul ImplantoDays o performanță,  iar colaborarea cu colegii din România a avut, de fiecare dată un aport semnificativ în dezvoltarea științelor stomatologice.

„Am insistat ca acest eveniment să fie desfășurat nu doar în România, dar și în Republica Moldova, pentru a fi la curent cu metodele noi și tehnologiile moderne utilizate în reabilitarea implanto-protetică a pacienților cu diverse forme de edentații”, a accentuat profesorul Chele.  

InplantoDaysCongresul ImplantoDays este considerat drept cea mai importantă platformă de educație medicală în stomatologie, având în prim-plan abordarea celor mai noi tendințe, tehnologii și metode de reabilitare implanto-protetică, precum opțiunile de tratament al edentației totale, particularitățile de tratament chirurgical la pacienții aflați sub acțiunea tratamentului antitrombotic, aspecte moderne în chirurgia ortognată, reconstrucția crestei alveolare, chirurgia ghidată ș.a. La eveniment au participat invitați din România, SUA, Germania, Grecia, Ucraina și Moldova.

Pentru abordarea multiaspectuală a problemelor din acest domeniu medical, Congresul Implantodays a devenit partener al Asociației Americane International Congress of Oral Implantologists Europe, ce are filiale și în Europa. 

Congresul  ImplantoDays s-a desfășurat la Chișinău pentru prima dată în anul 2018, grație colaborării fructuoase cu instituțiile de educație medicală din România. În țara vecină, acest Congres a ajuns la cea de-a VI-a ediție.

Mai multe fotografii de la eveniment puteți vedea aici : https://www.facebook.com/pg/usmf.md/photos/?tab=album&album_id=2747533848632351 

ImplantoDays
ImplantoDays
ImplantoDays
ImplantoDays
ImplantoDays
ImplantoDays
ImplantoDays
ImplantoDays
ImplantoDays
ImplantoDays
ImplantoDays
ImplantoDays
ImplantoDays
ImplantoDays
usmf
Facultatea de Stomatologie
ImplantoDays
EmilCeban
congres internaţional
Implantologie
Asociația Stomatologilor din Republica Moldova
ICOI Europe
Oleg Solomon

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii