Cancerul de prostată și hepatitele virale în Republica Moldova - subiect  de cercetare pentru oamenii de știință din America 

Published: 14.01.2020

urolog americanOricare dintre aspectele cancerului de prostată și ale hepatitelor virale în Republica Moldova reprezintă subiecte de cercetare științifică pentru Universitatea de Medicină din Loyola, Syracuse, New York, Statele Unite ale Americii. Profesorul Gabriel P. Hass, director al Centrului științific pe probleme medicale Astellas, a vizitat Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” în data de 13 ianuarie 2020, pentru a stabili împreună cu administrația instituției noastre direcții de colaborare științifică.

Rectorul Universității Emil Ceban a salutat intenția delegatului american, subliniind că domeniul științific este o prioritate în activitatea Universității, iar interesul pentru dezvoltarea studiilor în urologie este comun.

„Știința americană a fost prima în lume care a cercetat cancerul de prostată și cele mai multe metode de tratare ale acestei maladii au fost identificate anume de savanții americani. Propunerea de colaborare este onorabilă și vom depune eforturi maxime pentru a participa la proiecte științifice interuniversitare în acest domeniu”, a precizat profesorul Ceban.  

urolog americanProfesorul Gabriel P. Hass a menționat că centrul științific pe care-l reprezintă studiază probleme medicale din orice domeniu, de aceea  USMF „Nicolae Testemițanu” poate identifica orice subiect forte și să-l propună spre cercetare. Totodată, el a sugerat ca rezultatele științifice obținute să fie prezentate în cadrul forumurilor internaționale de profil.

Vitalie Ghicavîi, conferențiar universitar la Catedra de urologie și nefrologie chirurgicală, a informat că profesorul Hass se va afla în țara noastră timp de o săptămână, în Clinica de Urologie a Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. În această perioadă va vizita sălile de operații,  va discuta cu personalul medical, cu tinerii cercetători și cu pacienți, în acest sens evaluând posibilitățile de efectuare a studiilor clinice de fază I.

La întrunire au participat și membrii Catedrei de urologie și nefrologie chirurgicală - profesorul Adrian Tănase, conferențiarul universitar Vitalie Ghicavîi și asistentul universitar Andrei Bradu.


 

intrunire urolog SUA
intrunire urolog SUA
intrunire urolog SUA
intrunire urolog SUA
intrunire urolog SUA
intrunire urolog SUA
intrunire urolog SUA
intrunire urolog SUA
intrunire urolog SUA
intrunire urolog SUA
USMF
rector Emil Ceban
Catedra de urologie și nefrologie chirurgicală
colaborare științifică
Delegație din SUA
urolog sua
Profesorul Gabriel P. Hass

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii