Svetlana Hadjiu și Diana Uncuța - apreciate de guvern de Ziua Internațională a Femeilor și Fetelor din domeniul Științei

Published: 13.02.2020

 

diplomele guvernuluiProfesorul universitar Svetlana Hadjiu, dr. hab. șt. med., și conferențiarul Diana Uncuța, dr. hab. șt. med., șefa Catedrei de propedeutică stomatologică „Pavel Godoroja”, au fost apreciate cu Diploma Guvernului în domeniul științei și, respectiv, cu Diploma de onoare a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pentru succese remarcabile în domeniul cercetării și inovării. Evenimentul a avut loc în data de 11 februarie curent, în contextul Zilei Internaționale a Femeilor și Fetelor din domeniul științei. 

În mesajul său, ministrul Corneliu Popovici a urat succes și perseverență tuturor doamnelor care își desfășoară activitatea în domeniul științei, tehnologiei și inovației din țara noastră, menționând că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va contribui la consolidarea capitalului uman prin sporirea interesului față de cercetare și inovare și prin atragerea tinerilor specialiști.

Ziua Internațională a Femeilor și Fetelor cu activități în domeniul științei este marcată anual pe 11 februarie, începând cu anul 2016. Printre obiectivele acestei zile se numără stoparea tuturor formelor de discriminare faţă de doamnele din domeniul ştiinţei; accesul gratuit la educaţie ştiinţifică primară şi secundară al tuturor fetelor; asigurarea accesului egal al tuturor femeilor la o educaţie accesibilă şi de calitate tehnico-ştiinţifică, profesională şi terţiară, inclusiv cea la nivel de universitate; sporirea substanţială a numărului de femei de toate vârstele cu competenţe relevante, inclusiv competenţe tehnice şi profesionale, pentru angajare în câmpul muncii, oferirea locurilor de muncă decente şi atragerea în activități de antreprenoriat.

Comunitatea academică a USMF „Nicolae Testemițanu” exprimă felicitări cordiale distinselor doamne Svetlana Hadjiu și Diana Uncuța pentru faptul că se dedică progresului ştiinţelor medicale în Republica Moldova și integrării acestora în spațiul de cercetare internațional.

 

 

aprecierea guvernului
aprecierea guvernului
aprecierea guvernului
aprecierea guvernului
aprecierea guvernului
aprecierea guvernului
aprecierea guvernului
aprecierea guvernului
usmf
Diploma Guvernului
Diploma de onoare a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării
Ziua Internațională a Femeilor și Fetelor din domeniul științei
svetlana hadjiu
Diana Uncuța
merite în cercetare
domeniul ştiinţei şi inovării

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii