USMF LA 75 DE ANI

Vivat, Crescat, Floreat!

Published: 20.10.2020

75 de ani alma mater

Onorată comunitate universitară,

Cea de-a 75-a aniversare a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, reprezintă, fără echivoc, un prilej de a sărbători evenimentul nostru de glorie și mândrie, pentru că la acest moment, pe bună dreptate, reprezentăm o emblemă academică a țării, dat fiind faptul că universitatea noastră este definită drept una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior, recunoscută atât la nivel național, cât și internațional. 

Făcând o incursiune în istoria de șapte decenii și jumătate a unicii entități în domeniul învățământului superior medical și farmaceutic din Republica Moldova, care se axează și pe formarea continuă a medicilor și a farmaciștilor, pe activitatea de cercetare științifică și asistență medicală, constatăm că această perioadă prolifică se datorează muncii titanice a mai multor generații de cadre științifico-didactice - medici și savanți iluștri, care au contribuit la desăvârșirea operei comune - Alma Mater. De atunci, USMF „Nicolae Testemițanu” a devenit generatoare de Oameni în halate albe - adevărați profesioniști care își consacră întreaga viață sistemului de sănătate. Performanțele absolvenţilor noștri confirmă efortul depus de întreaga echipă a Universităţii în formarea lor ca specialiști.

La această etapă semnificativă, punctăm, cu mândrie, unele realizări notorii ale Universității. Acreditarea tuturor programelor de studiii superioare medicale integrate și autorizarea provizorie a programelor noi de studii de către Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare; acreditarea instituțională la nivel internaţional conform standardelor Federației Mondiale de Educație Medicală pe un termen de 5 ani; reconfirmarea Certificatului de calitate în conformitate cu standardul ISO 9001:2015; acreditarea Facultății de Stomatologie de către Consiliul Dentar din California, SUA; acreditarea internațională a Unității de Epidemiologie Clinică; includerea, în premieră, în clasamentul Universității Internaționale din Moscova The Three University Missions; avansarea la nivel mondial în clasamentul Ranking Web of Universities (Webometrics); sunt doar unele dintre performanțele înregistrate în ultimii ani. 

Ne propunem să perseverăm în intenția de a ne face vizibili pe plan internațional prin: diversificarea ariei geografice de recrutare a studenților, lansarea unor noi specialități, prin consolidarea și extinderea relațiilor de colaborare cu instituții naționale și parteneri din străinătate, implementarea unor proiecte de amploare de cercetare științifică, sporirea calității și a numărului de publicații științifice în reviste internaționale cu factor de impact. Aceste, dar și multe alte deziderate sunt posibile doar prin unirea eforturilor tuturor membrilor comunității universitare.  

 

Stimaţi colegi, dragi mediciniști,

În acest moment de anvergură, reiterăm ambiția noastră de a fi cei mai buni în tot ce facem, mobilizându-ne împreună pentru a face față provocărilor, pentru a depăși eventualele impedimente și pentru a ne confirma, repetat, poziția de lider în domeniu!

La mulți ani, Alma Mater!

Rector Emil Ceban, 

profesor universitar,

   dr. hab. șt. med.


 

 

La mulțu ani, Alma Mater!
USMF
jubileu
75 de ani de la fondare
aniversare
Zi istorică
calitate
excelență
performanță

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii