Inaugurarea căminului nr. 8, după reconstrucție capitală

Published: 22.10.2020

onaugurare camin 8Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a inaugurat, în data de 22 octombrie curent, Căminul nr. 8 după ce a fost  reconstruit capital.

La evenimentul de deschidere au participat rectorul Emil Ceban și alți reprezentanți ai conducerii Universității, (prorectori, decani, prodecani), ai administrației Campusului studențesc și mediciniști din anul II - viitori locatari.

USMF „Nicolae Testemițanu” a investit în reparația obiectivului 19,2 milioane lei, resurse financiare ce au fost alocate din bugetul instituției.

În Căminul nr. 8 au fost efectuate replanificări din tip coridor în tip apartament cu 3 camere, asigurate cu un nod sanitar și o bucătărie. Camerele au fost dotate cu mobilier nou și conectate la internet, iar condițiile create - săli de lectură, bucătării și spații pentru servirea mesei, grupuri sanitare, mașini de spălat și uscătoare de haine ș.a. -  oferă tinerilor posibilitatea să se simtă ca acasă și să-și personalizeze zona de trai. Au fost efectuate lucrări de amenajare a terenului adiacent.

În căminul respectiv vor fi cazați 210 studenți din anul II de studii, de la Facultatea de Medicină nr. 1, care vor locui aici până la finalizarea studiilor. Totodată, acest confort le permite studenților să se concentreze, la maximum, pe realizarea visului lor de a deveni buni medici sau farmaciști. 

                                                    

caminul nr 8
usmf
inaugurare
cămin
cămin renovat
reconstrucție

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii