Apel pentru propunerile de granturi de cercetare 2021, în cadrul Programului de Cercetare Colaborativă a ICGEB
- 346 просмотров
Centrul Internațional pentru Inginerie Genetică și Biotehnologie (ICGEB) din Trieste, Italia, anunță deschis Apelul pentru propunerile de granturi de cercetare, 2021, în cadrul Programului de Cercetare Colaborativă/Collaborative Research Program (CRP).
Programul este o sursă destinată finanțării proiectelor ce abordează probleme științifice de o relevanță deosebită pentru țara gazdă:
• stimularea cercetării colaborative între statele membre ICGEB și cu laboratoarele componente (țările membre: https://www.icgeb.org/governance/members-states/;
• promovarea formării tinerilor cercetători;
• crearea unor facilități adecvate de cercetare.
Programul oferă sprijin pentru proiecte originale de cercetare în științele de bază ale vieții, asistență medicală umană, biotehnologie industrială și agricolă, și bioenergie.
Eligibilitate:
Solicitanții pentru propunerile de granturi de cercetare CRP ar trebui să ocupe funcții la universități sau institute de cercetare din oricare dintre statele membre. Colaborarea activă cu grupurile de cercetare ICGEB este binevenită.
O parte componentă a CRP - Granturi pentru tineri cu revenire obligatorie în țară - este destinată finanțării tinerilor cercetători care nu au depășit vârsta de 40 de ani (la momentul depunerii cererii), cu experiență vastă, care s-au aflat minimum 2 ani în străinătate și au revenit recent în statul membru al ICGEB pentru a-și crea propriile laboratoare. Solicitanții pentru aceste tipuri de granturi ar fi trebuit să ocupe sau să fie pe punctul de a prelua o funcție de investigator independent într-un stat membru al ICGEB (cu excepția Italiei). Solicitanții care au fost în țară mai mult de doi ani înainte de termenul limită pentru depunere nu sunt eligibili să aplice.
Perioada proiectului - maximum 36 de luni.
Contribuția maximă anuală din partea ICGEB este de 25 000 de euro.
Cheltuieli eligibile:
-
Echipament;
-
Consumabile;
-
Traininguri;
-
Deplasări;
-
Costuri pentru publicații sau literatură științifică.
Remarcă: Solicitanții trebuie să prezinte o justificare completă pentru fiecare cost planificat.
Cheltuieli neeligibile:
-
Salariu;
-
Costuri administrative și indirecte ale instituției;
-
Costuri bancare.
Termenul de depunere a proiectelor:
Propunerile de proiecte vor fi expediate în format electronic până la 30 aprilie 2021 - https://isg.icgeb.org/auth/login Cererile vor fi accesate de ofițerii de legătură ICGEB pentru procedurile interne de selecție și aprobare, care vor comunica, până în data de 31 mai 2021, decizia cu referire la acceptarea propunerii ICGEB și solicitantului. Candidații care nu vor primi aprobarea necesară de la ofițerii naționali de legătură NU vor fi luați în considerare pentru finanțare.
Solicitanții care vor primi confirmarea cererilor aprobate din partea ICGEB vor fi înștiințați referitor la un număr de referință pentru propunerea lor, în termen de o lună de la data limită - 31 mai 2021.
Fiecare țară poate aproba maximum trei (3) propuneri de proiecte de cercetare pentru cereri standard de finanțare, plus două (2) cereri suplimentare ce pot fi atribuite la categoria Granturi pentru tineri cu revenire obligatorie în țară. Ofițerii de legătură vor informa ICGEB și solicitanții cu privire la propunerile pe care le-au aprobat pentru prezentul apel, precum și solicitanții care nu au fost acceptați.
Apelul și ghidul de aplicare la concurs este disponibil pe: https://www.icgeb.org/activities/grants/,
https://www.icgeb.org/wp-content/uploads/2021/02/CRP-Guidelines_2021.pdf
Modelul de scriere a unei propuneri de finanțare ICGEB poate fi accesat pe: https://www.icgeb.org/activities/grants/writing-an-icgeb-grant-proposal/
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii