laureați ai Concursului naţional „Teza de doctorat de excelenţă a anului 2020”

Doi asistenți universitari ai USMF „Nicolae Testemiţanu” – laureați ai Concursului naţional „Teza de doctorat de excelenţă a anului 2020”

Published: 23.04.2021

Teza de doctorat de excelență 2020Asistenții universitari Maria Garabajiu, doctor în ştiinţe medicale, Catedra de medicină de familie și Andrei Bradu, doctor în ştiinţe medicale, Catedra de urologie și nefrologie chirurgicală, de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” au devenit laureați ai Concursului naţional „Teza de doctorat de excelenţă a anului 2020”, desfășurat de Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC). 

Maria Garabajiu a obținut premiul „Natalia Gheorghiu”, gradul I, pentru teza de doctor de excelenţă în științe medicale la tema „Caracteristica clinică și serologică a lupusului eritematos sistemic precoce”, specialitatea Reumatologie. Totodată, conducătorul ştiinţific care a ghidat scrierea tezei – profesorul universitar Lucia Mazur-Nicorici, doctor habilitat în științe medicale, a devenit deținătoare a Diplomei de merit. 

La rândul său, Andrei Bradu a fost apreciat cu premiul „Natalia Gheorghiu”,  gradul III, pentru teza de doctor de excelenţă în ştiinţe medicale la tema „Valoarea densitometriei tomografice în tratamentul litiazei renoureterale prin litotriție extracorporală”, specialitatea Urologie şi andrologie. De asemenea, profesorul universitar Emil Ceban, doctor habilitat în științe medicale, în calitate de conducător  ştiinţific al tezei date, a fost menționat cu Diplomă de merit.

Laureații au fost menționați cu diplome și „Cristalul calității” în domeniul cercetării. Distincțiile au fost oferite, în data de 23 aprilie curent, în cadrul unei festivități  de premiere, organizate de ANACEC. 

Printre laureați se numără alți 10 cercetători – doctori și doctori habilitați în domeniile: știinţe ale naturii și vieţii; știinţe reale și tehnice; știinţe socioumane, precum și conducătorii/consultanții științifici ai acestora. Acest concurs, inițiat de către ANACEC, a ajuns la cea de-a 11 ediție. În acest an, au fost înaintate 22 de teze. Comitetul de concurs, format din reprezentanți ai tuturor domeniilor majore ale știinţei, după evaluări și dezbateri, a selectat 12 teze de doctorat.

Competiția are drept scop stimularea obţineri rezultatelor știinţifice recunoscute la nivel internaţional, susţinerea și dezvoltarea creativităţii știinţifice a cercetătorilor, promovarea tezelor de doctorat actuale, inovative și utile pentru societate.

Exprimăm felicitări cordiale premianților și le dorim sănătate și noi performanțe în continuare!

Maria Garabajiu
Lucia Mazur-Nicorici
Andrei Bradu
Andrei Beadu și Emil Ceban
Maria Garabajiu
Lucia Mazur-Nicorici
Andrei Bradu
Andrei Beadu și Emil Ceban
usmf
teza de doctorat
excelență
Natalia Gheorghiu
Premiu
ANACEC
diploma de merit
laureaţi
Emil Ceban
Lucia Mazur-Nicorici
Andrei Bradu
Maria Garabajiu

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

URMĂRIȚI-NE

Comentarii