Conferință moldo-americană, consacrată Zilei Internaționale a Asistenților Medicali

Published: 11.05.2021
16:00
on-line
pre-registration

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” în parteneriat cu Școala de Nursing din statul Carolina de Nord, SUA, și Asociația de Nursing din Republica Moldova organizează, o conferință on-line cu genericul „Asistenții medicali: o voce pentru a conduce – o viziune pentru asistența medicală în viitor”. Manifestarea este consacrată Zilei Internaționale a Asistenților Medicali, marcată anual în  data de 12 mai. 

Evenimentul va avea loc în data de 12 mai 2021, cu începere de la ora 16:00, pe platforma Google Meet – link de acces: https://meet.google.com/zjm-bjus-zgp

Conferința va fi inaugurată de rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, profesorul Emil Ceban. În calitate de invitați de onoare vor fi: profesorii americani Inez Tuck, Nancy Hoffart și Deborah Lekan, Școala de Nursing, din Carolina de Nord.

Universitatea noastră va fi reprezentată la acest forum bilateral și de către prim-prorectorul Olga Cernețchi, prorector pentru activitate didactică, profesorul universitar Ghenadie Curocichin, șeful Catedrei de medicină de familie; conferențiarul universitar Angela Cazacu-Stratu, prodecan la Facultatea de Medicină nr. 1, responsabilă pentru programul de studii Asistență medicală generală, iar în calitate de moderator - conferențiarul Virginia Șalaru. 

La eveniment va participa și președintele Asociației de Nursing din Republica Moldova, Elena Stempovscaia, care va prezenta un raport privind situația actuală a asistenților medicali în țara noastră, inclusiv realizările și provocările din ultimii ani cu care se confruntă aceștia.

La conferință vor participa studenții de la specialitatea respectivă, iar reprezentanții anilor  I-III vor avea comunicări despre vocația și rolul asistenților medicali în pandemia COVID-19 ș.a. 

Acțiunea are drept scop accentuarea rolului esențial al asistenților medicali în asigurarea îngrijirilor medicale de calitate, dar și de a evidenția aportul pe care îl au în menținerea unei societăţi sănătoase.

Mai multe detalii vedeți în Program.

Add to Calendar 2021-05-12 13:00:00 2021-05-12 13:00:00 Conferință moldo-americană, consacrată Zilei Internaționale a Asistenților Medicali Description USMF example@mail.com Europe/Chisinau public
usmf
conferinţă
on-line
Google Meet
platforma
conferință moldo-americană
Ziua Internațională a Asistenților Medicali
program de studii
Asistența medicală generală
specialitate
Nursing
Asociația de Nursing din Moldova

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii