Organizarea serviciului de asistență urgentă pentru pacienții cu AVC prin implementarea telemedicinei în Republica Moldova
- 211 просмотров
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Catedra de neurologie nr. 2 și Societatea Neurologilor din Republica Moldova organizează Conferința națională de lansare a proiectului „Organizarea serviciului de asistență urgentă pentru pacienții cu accidente vasculare cerebrale prin implementarea telemedicinei în populația Republicii Moldova”, în parteneriat cu Comunitatea Angels Inițiative și compania Allm North America Inc., cu participarea experților internaționali.
Inaugurarea conferinței de lansare a proiectului va avea loc în data de 4 februarie, începând cu ora 14:00, în regim mixt, și va fi transmisă live pe platforma Privesc.eu, pe site-ul Universității (https://usmf.md/ro) și pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/usmf.md). Limbile de comunicare vor fi româna și engleza.
Linkul de conectare pentru participanții care vor fi prezenți on-line este : https://myabbottmeetings.webex.com/wbxmjs/joinservice/sites/myabbottmeetings/meeting/download/0decddac9d924422aec0c76d49f143bf?siteurl=myabbottmeetings&MTID=mfdd7d5f7db689dbdd812cca57f9e505f, cod de acces 2498 436 2925, meeting password: Y2gdYAp8J93 (Platforma Webex).
Coordonatorii programului sunt: profesorul universitar Stanislav Groppa, șeful Catedrei de neurologie nr. 2 a USMF „Nicolae Testemițanu”, președinte al Societății de Neurologie din Republica Moldova, director al Departamentului de Neurologie și Neurochirurgie la Institutul de Medicină Urgentă, academician al Academiei de Științe a Moldovei; Thomas Fischer, director general Angels Initiative Project, și Harry Reddy, director executiv Allm North America Inc.
La eveniment sunt invitați experți cu renume mondial în accidentul vascular cerebral și telemedicină din SUA, Germania și Franța, reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, inclusiv ai Ministerului Sănătății, Companiei Naționale de Asigurări în Medicină ș.a. Conferința va reuni cadre științifico-didactice, savanți, tineri cercetători, studenți, medici-neurologi, precum și reprezentanți ai autorităților naționale din domeniul sănătății, cu scopul de a efectua un transfer de cunoștințe privind prevenția, managementul și îngrijirea pacientului cu AVC în Republica Moldova prin intermediul telemedicinei, inclusiv prin adoptarea de noi politici.
Programul conferinței include subiecte ce vizează inovațiile în telemedicină, date privind impactul medico-social și economic al accidentului vascular cerebral, posibilități de implementare a noilor strategii de dezvoltare a sistemului de sănătate publică, în vederea reorganizării sistemului de asistență medicală a AVC și implementarea telemedicinei în circuitul național.
Mai multe detalii vedeți în Program.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii