Cursurile Comitetului European pentru Educație în Anestezie
- 888 просмотров
Peste 150 de medici rezidenți și specialiști în anesteziologie și reanimatologie din Republica Moldova au participat la cursurile Comitetului European pentru Educație în Anestezie (CEEA), ediția a XVII-a, modulul VI.
Activitățile de instruire au fost organizate de Catedra de anesteziologie și reanimatologie nr. 1 „Valeriu Ghereg” a Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” în parteneriat cu Societatea Anesteziologie şi Reanimatologie din Republica Moldova, la Institutul Oncologic din Сhișinău, în perioada 23-25 iunie 2022.
„Evenimentul științific a devenit deja o tradiție și a avut ca scop atingerea unor standarde înalte a domeniului anesteziologie și reanimatologie, prin instruirea medicală continuă a medicilor specialiști”, a declarat, în deschiderea evenimentului, prorectorul pentru activitate clinică şi rezidenţiat, profesorul universitar Valeriu Revenco.
La forum au fost abordate multiple teme de actualitate din domeniu: pacientul hipertensiv și chirurgia, interpretarea radiografiei toracice pentru anesteziști, anestezia la vârstnici, anestezia regională în chirurgia abdominală majoră ș.a. Cursurile au fost ținute de experți internaționali din Israel, România, Franța, Marea Britanie și Elveția. Participanții au beneficiat de două workshopuri și 20 de lecții, finalizate cu discuții revelatorii prin împărtășirea experienței clinice. Lecțiile sunt disponibile pentru a fi revăzute pe medplatform.md.
Organizatorii desfășoară anual la Chișinău cursurile CEEA , invitând specialiști cu renume mondial în domeniul anesteziologiei și terapiei intensive.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii