depunerea actelor în original

4-6 august – depunerea actelor în original pentru concursul final de admitere la USMF „Nicolae Testemițanu”

Published: 04.08.2022

 

acte original

Astăzi, 4 august, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a început procesul de depunere a documentelor în original pentru admiterea la studii superioare medicale în anul universitar 2022-2023, după ce, ieri, pe site-ul Universității, au fost făcute publice rezultatele concursului intermediar de admitere la programele de licență și integrate și cele ale concursului intermediar de admitere la studii superioare de master, inclusiv la programul de master Management în sănătate publică

Chiar de la prima oră, tinerii au pășit cu încredere și speranță pragul universității noastre pentru a prezenta actele în original. Printre cei mai matinali viitori studenți a fost și Valeria, care a optat pentru programul de studii Medicină, pentru că aceasta este o pasiune din copilărie: „Această specialitate îmi va oferi numeroase posibilități de afirmare, dar și de a veni în ajutorul celor suferinzi”.

Mihai a accentuat că a ales USMF „Nicolae Testemițanu” fiind ferm convins că învățământul superior medical din Republica Moldova este unul calitativ, această convingere reieșind din experiența apropiaților din familie. „Mama mea este medic și eu, la fel, am ales această specialitate. Ea este un exemplu pentru mine și chiar dacă poate e un pic dificil să fii mereu solicitat de pacienți, consider că merită”, spune tânărul.

Și Victoria a decis să-și continue studiile la Universitate după colegiu, fiind ferm convinsă că în țara noastră există o mare necesitate de personal medical calificat și oameni dedicați profesiei.

acte original

Pentru a participa la concursul final de admitere, candidații trebuie să prezinte la Comisia de admitere originalele actelor depuse pentru participare la concurs (inclusiv actul de studii în original cu anexa acestuia). Vor fi prezentate originalele tuturor actelor depuse în dosarul personal pe platforma de admitere sau fizic (actul de studii cu anexa/suplimentul cu note, buletinul de identitate, actele confirmative pentru candidații care au optat pentru concursul de 15 la sută, certificatul de recunoaștere și echivalare a actului de studii obținut în străinătate, alte documente, după caz).

Suplimentar, candidații vor prezenta:

- 4 fotografii 3 x 4 cm, tip buletin;

- 3 copii ale buletinului de identitate (pașaportului);

și vor achita taxa de participare în concursul de admitere în mărime de 100 lei.

„Candidații care nu au promovat concursul intermediar de admitere, dar, cu siguranță, doresc să participe la concursul final, la fel trebuie să depună actele în original, în termenele stabilite, pentru a avea șansa de a deveni mediciniști. Neprezentarea actelor în original, în termenul stabilit, duce la pierderea locului obținut prin concursul de admitere la USMF „Nicolae Testemițanu”, precum și a posibilității de a participa la concursul final de admitere”, a declarat secretarul responsabil al Comisiei de admitere, Alexandru Corlăteanu.

acte original

Depunerea în original a actelor se va desfășura în perioada 4-6 august. Actele vor fi prezentate la Comisia de admitere – Blocul didactic central al USMF „Nicolae Testemițanu” (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 165). Programul de lucru: 09:00-17:00, pauză 13:00-14:00. Prezentarea actelor se va face personal, în baza buletinului de identitate/pașaportului în original. Depunerea documentelor în original poate fi efectuată și de o altă persoană în numele candidatului, împuternicit prin procură.

Rezultatele finale vor fi anunțate în data de 8 august pe site-ul Universității.

Informații despre oferta educațională, calendarul admiterii, Planul de admitere, Regulamentul de admitere, actele necesare, taxele de studii și alte date utile pentru candidați pot fi accesate pe: https://admitere.usmf.md/ro/admitere/studii-universitare/candidati-autohtoni

În acest context, venim cu un îndemn către viitorii studenți să se bucure de acest moment special din viața lor, să facă o fotografie în fața Universității și o postare memorabilă pe pagina personală de Facebook sau Instagram, adăugând tagurile: #USMF #studentUSMF #alegUSMF #medicinist. De asemenea, postarea poate fi distribuită în grupul Admiterea 2022 la USMF „Nicolae Testemițanu”.

 

acte original
usmf
admitere 2022
program de studii
depunere acte
depunerea actelor originale

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii