Greșeli frecvente în realizarea comunicărilor științifice
- 724 просмотра
Departamentul Științe și Studii din cadrul Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină a organizat un atelier cu genericul Greșeli frecvente în realizarea comunicărilor științifice, în data de 15 februarie 2023.
Workshopul a fost ținut de către profesorul universitar Lilian Șaptefrați, doctor habilitat în științe medicale, șeful Catedrei de histologie, citologie și embriologie, care a subliniat că „este esențial pentru mediciniști să cunoască greșelile comise în comunicările științifice și ce metode să aplice pentru realizarea eficientă a acestora”.
De asemenea, participanții au aflat și despre aspectele necesare unei prezentări științifice pentru conferințele și congresele universitare și internaționale. Cea mai importantă este repetiția, noțiune despre care profesorul Șaptefrați menționează că „este cheia unei prezentări de succes”.
Eugeniu Valic, student în anul V, Facultatea de Medicină nr. 1, participant la eveniment, a recunoscut că a fost impresionat de faptul că s-a abordat un subiect de actualitate, util pentru studenți atât la elaborarea prezentărilor orale, cât și pentru participarea la diverse congrese și conferințe internaționale. „Sfaturile și exemplele oferite de către profesorul Șaptefrați vor fi de un real folos în realizarea unei prezentări reușite conform unor criterii stabilite, cât și pentru discurs public. Au fost enumerate un șir de calități pe care un speaker bun ar trebui să le posede, inclusiv ținuta, gesturile, tonalitatea și tehnica de redare a conținutului lucrării într-un mod atractiv, persuasiv și coerent”.
La eveniment au participat circa 50 de studenți.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii