Masă rotundă „Interrelația dintre apa potabilă și schimbările climatice: impactul asupra sănătății umane”
- 84 просмотра
Disciplina de igienă din cadrul Departamentului Medicină Preventivă a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” organizează o masă rotundă cu genericul „Interrelația dintre apa potabilă și schimbările climatice: impactul asupra sănătății umane”. Evenimentul va avea loc pe data de 25 aprilie 2024, ora 14:00, la Centrul de Angajabilitate Francofon, Blocul didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165).
Activitatea se desfășoară în cadrul proiectului internațional „Réseau de recherche international sur les déterminants de la santé dans le contexte du changement climatique – ReSanClim”. Evenimentul va întruni studenții din anul II, membri ai Filierei universitare francofone și echipa proiectului, care vor discuta subiecte precum: impactul schimbărilor climatice asupra sănătății, dependența compoziției chimice și concentrației de săruri minerale din apa potabilă, fenomenele extreme cauzate de schimbările climatice, evidențierea impactului asupra sănătății a apei potabile cu niveluri crescute de săruri minerale și compuși chimici, condiționate de schimbările climatice. În același timp, vor fi prezentate rezultatele intermediare ale proiectului, vor fi promovate cunoștințe și bune practici pentru a reduce riscul asupra sănătății.
Printre invitați la eveniment vor fi: prof. Nino Chikhladze, Universitatea de Stat din Tbilisi „Ivane Javakhishvili”, Georgia, Olga Burduniuc, președinta Asociației de Biosiguranță și Biosecuritate din Republica Moldova, Veronica Ichim, responsabilă de cooperarea francofonă la USMF „Nicolae Testemițanu”.
USMF „Nicolae Testemiţanu” este coordonator de proiect „Réseau de recherche international sur les déterminants de la santé dans le contexte du changement climatique – ReSanClim”, selectat pentru finanțare în cadrul concursului de proiecte comune „Appel AUF-ECO 2023 – Soutien aux equipes de recherches SER-ECO”, lansat de Agenția Universitară Francofonă în Europa Centrală și Orientală. Partenerii proiectului sunt Universitatea de Stat din Tbilisi „Ivane Javakhishvili”, Georgia, Universitatea de Stat de Medicină din Bucovina, Ucraina, Asociația de Biosiguranță și Biosecuritate din Republica Moldova (ABBRM).
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii