„TAVI în Republica Moldova – 5 ani de provocări, progrese și inovații”

Published: 08.10.2024
14:30
Complexul Sociocultural Universitar, et. 2 (str. Nicolae Testemițanu, 25)
Free

TAVIClinica Universitară de Cardiologie Intervențională a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” în parteneriat cu Institutul de Cardiologie și Societatea de Cardiologie și Radiologie Intervențională din Moldova, organizează Conferința științifică cu genericul „TAVI în Republica Moldova – 5 ani de provocări, progrese și inovații”. 

Evenimentul se va desfășura la 16 octombrie 2024, în Complexul Sociocultural Universitar, et. 2 (str. Nicolae Testemițanu, 25), începând cu ora 14:30.

Forumul va fi inaugurat de conferențiarul universitar Marcel Abraș, șeful Clinicii Universitare de Cardiologie Intervențională, Ala Nemerenco – Ministra Sănătății a Republicii Moldova, și Ion Dodon, directorul general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Manifestarea științifică va întruni specialiști de la Institutul de Cardiologie din Chișinău, Institutul Inimii din Cluj-Napoca (România) și de la Spitalul Universitar din Frankfurt (Germania).

În cadrul lucrărilor conferinței vor fi prezentate experiența TAVI (implantarea transcateter a valvei aortice) în Republica Moldova și România și abordate următoarele subiecte: rolul ecocardiografiei în procedura de implantare transcateter a valvei aortice, importanța tomografiei computerizate a aortei (protocol TAVI) în implantarea transcateter a valvei aortice, complicațiile implantării valvei aortice transcateter, managementul tulburărilor de conducere la pacienții post TAVI, actualități în abordarea pacienților cu boală cardiacă ischemică și stenoză severă a valvei aortice, managementul periprocedural al pacienților supuși implantării valvei aortice transcateter.

Evenimentul este organizat în cadrul Zilelor USMF „Nicolae Testemițanu”, cu prilejul celebrării celor 79 de ani de la fondare.

Mai multe informații vedeți în Program.

Add to Calendar 2024-10-16 11:30:00 2024-10-16 11:30:00 „TAVI în Republica Moldova – 5 ani de provocări, progrese și inovații” Description USMF example@mail.com Europe/Chisinau public
usmf
TAVI
Clinica Universitară de Cardiologie Intervențională
Institutul de Cardiologie
Societatea de Cardiologie și Radiologie Intervențională din Moldova
implantarea transcateter a valvei aortice
Conferință științifică

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii