Excelenţă în cercetare pentru USMF „Nicolae Testemiţanu”

Published: 07.04.2016

HR_01Comisia Europeană a acordat logoul Excelenţă în Cercetare Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, care demonstrează că instituția este un furnizor și stimulator al unui mediu de lucru favorabil.

 

Acest logo reflectă angajamentul USMF „Nicolae Testemițanu” pentru îmbunătățirea continuă a politicilor de resurse umane în cercetare, în conformitate cu Carta europeană a cercetătorilor și Codul de conduită pentru recrutarea cercetătorilor. Un rol aparte revine aici misiunii de a realiza echitabil și transparent procedurile de selecție, recrutare, evaluare și dezvoltare a dublei cariere a savanților.

 

Universitatea noastră, în ultima perioadă, înregistrează progrese semnificative în procesul de implementare a Strategiei Resurselor Umane la nivel intern. Validarea Strategiei Resurselor Umane pentru Cercetători a USMF „Nicolae Testemițanu” de către Comisia Europeană constituie un indice de calitate al instituţiei, un real avantaj pentru dezvoltarea proiectelor europene, un atu în promovarea iniţiativelor în materie de mobilitate.

 

Deținerea logoului Excelenţă în Cercetare este un atribut nemijlocit ce subliniază și conferă instituţiei noastre un indicator mai înalt de performanţă, un grad sporit de credibilitate, vizibilitate şi transparenţă la nivel extern, oferă mai multe oportunități de stabilire a parteneriatelor cu instituţii similare din străinătate și un avantaj în procesul de evaluare a proiectelor înaintate la nivel naţional şi internaţional.

 

Menționăm că, logoul Excelență în cercetare este acordat instituţiilor de cercetare și organizațiilor de finanțare care au fost recunoscute de Comisia Europeană, în realizarea progreselor remarcabile de implementare a Cartei europene a cercetătorilor și a Codului de conduită pentru recrutarea cercetătorilor. Acest simbol i-a fost conferit Universității noastre în data de 4 aprilie curent.

 

 

    

Excelenţă în cercetare pentru USMF „Nicolae Testemiţanu”

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii