USMF „Nicolae Testemițanu” a fost desemnată „Promotorul calității - Cristalul calității”

Published: 31.05.2019

cristalul calitatiiUniversitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a fost desemnată drept „Promotorul calității - Cristalul calității” și menționată cu Diplomă de recunoștință din partea Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC). Distincția a fost oferită în semn de înaltă apreciere pentru promovarea culturii calității și pentru rezultate excelente obținute în procesul de evaluare externă a programelor de studii superioare de licență din domeniul Sănătate.

Potrivit Luciei Sava, șef de direcție la ANACEC, aprecierea a venit ca rezultat al activităților de evaluare externă a calității programelor de studii ale instituțiilor de învățământ din țară, realizate de comisiile ANACEC pe parcursul anului trecut. „Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu a obținut rezultate excelente în procesul de evaluare externă a programelor de studii superioare de licență din domeniul Sănătate. Ca rezultat al acestei evaluări, comisia ANACEC a decis să aprecieze eforturile instituției, care a demonstrat performanțe în realizarea procesului didactic”, a precizat  Lucia Sava.

În scopul stimulării și încurajării promovării performanțelor în educație și cercetare, pentru al doilea an consecutiv, ANACEC premiază cele mai bune programe de studii evaluate; cele mai bune departamente, catedre și instituții implicate în procesul de evaluare externă; cei mai buni experți evaluatori; personalitățile notorii şi persoanele cu activitate îndelungată și prodigioasă în domeniul educației.

Menționăm că, în anul 2018, programele de studii Medicină, Stomatologie și Farmacie au fost acreditate de către Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC), iar programele Optometrie și Asistență medicală generală au obținut autorizarea provizorie, cu toate că ultimul a fost lansat în anul universitar 2018-2019. De asemenea, anul trecut, Facultatea de Stomatologie a fost acreditată complet de către Consiliul Dentar din statul California, SUA, fapt ce a permis admiterea la studii a cetățenilor americani.

cristalul calitatii
USMF
usmfNT
ANACEC
cristalulcalitatii
programe de studii
medicină

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii