Medici-rezidenți ai USMF „Nicolae Testemițanu” - premianți ai Galei Zetta 2019

Published: 25.11.2019

 

Rezidenți ai USMF „Nicolae Testemițanu” - premianți ai Galei Zetta 2019Olesea Catărău și Vladimir Stratan, medici-rezidenți în anul V la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, specialitatea Chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, se numără printre premianții Galei Zetta, pentru al doilea an consecutiv. Evenimentul s-a desfășurat în data de 20 noiembrie 2019, la București, România.

Astfel, performanțele Olesei Catărău au fost apreciate cu Premiul Rezidentul Plastician al anului 2019, iar cele ale lui Vladimir Stratan - cu Premiul Tânăra Speranță în Chirurgia Plastică. Recent, ambii au finalizat studiile postuniversitare prin rezidențiat, fiind ghidaţi de profesorul universitar Grigore Verega, dr. hab. șt. med., Catedra de ortopedie și traumatologie a USMF „Nicolae Testemițanu”.

Potrivit profesorului Verega, câștigătorii Galei sunt tineri doctori talentați și muncitori, care participă frecvent la diverse manifestări științifice și concursuri specializate, prezentând lucrări alături de celebrități mondiale ale chirurgiei plastice și microchirurgiei.

Gala Zetta 2019 - „Ajută-ne să ajutăm!” a adus în lumina reflectoarelor medici și rezidenți, oameni devotaţi muncii și pasiunii lor, merituoși și modești, capabili de sacrificii pentru meseria lor nobilă. În total, la Gală au fost premiați 10 rezidenți, tineri medici-specialiști, chirurgi care au înregistrat o activitate științifică și operatorie remarcabilă.

Asociația Zetta și-a propus să încurajeze și să stimuleze cei mai merituoși și promițători rezidenți și tineri chirurgi plasticieni remarcați în anul 2019, prin oferirea mai multor premii sub formă de burse, care să le permită efectuarea unor stagii de specialitate sau participarea la congrese de specialitate, în anul 2020, în centre de referință în chirurgia plastică europeană.

La un an de la inițierea Campaniei „Ajută-ne să ajutăm!”, cei 10 medici voluntari, coordonați de chirurgul Dragoș Zamfirescu, şi-au depășit scopul propus de 50 de operaţii dificile realizate pro bono, efectuând în total 125 de intervenții.

Potrivit organizatorilor, Campania, ce are drept scop de a colecta fonduri pentru a acoperi necesarul achiziționării consumabilelor pentru intervențiile chirurgicale pro bono pentru pacienții cu arsuri, sechele din accidente grave, malformaţii, care necesită reconstrucţie după cancer etc., va continua. 

Asociația Zetta este o organizație neguvernamentală, apolitică, înființată de Dr. Dragoş Zamfirescu, ex-preşedinte al Societăţii Române de Chirurgie Plastică, care şi-a propus să promoveze profesionalismul şi performanţa în acest domeniu cu scopul de a oferi sprijin și acces copiilor și adulților cu multiple patologii, aflaţi în situații sociale precare, la servicii de diagnostic și intervenții chirurgicale complexe.

Rezidenți ai USMF „Nicolae Testemițanu” - premianți ai Galei Zetta 2019
Rezidenți ai USMF „Nicolae Testemițanu” - premianți ai Galei Zetta 2019
Rezidenți ai USMF „Nicolae Testemițanu” - premianți ai Galei Zetta 2019
Rezidenți ai USMF „Nicolae Testemițanu” - premianți ai Galei Zetta 2019
usmf
gala zetta
medici-rezidenţi
premianţi
Catedra de ortopedie și traumatologie
chirurgie plastică
microchirurgie reconstructivă

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii