ziua bibliotecarului

Omagiu bibliotecarilor și tuturor celor care marchează Ziua Mondială a Cărţii şi a Dreptului de Autor

Published: 23.04.2021

 

ziua bibliotecaruluiCu prilejul zilei profesionale, aducem un omagiu bibliotecarilor și tuturor celor care marchează Ziua Mondială a Cărţii şi a Dreptului de Autor. Astăzi este un moment oportun pentru a ne exprima recunoștința pentru contribuția colosală la formarea specialiștilor de valoare pentru societate. Fie medic, învățător, jurist, inginer sau economist – cu toții avem nevoie de călăuzitori enciclopedici în templul vast al cunoașterii.

Dragi colegi – bibliotecari ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, mesajul nostru de gratitudine este adresat în special Domniilor Voastre, celor care oferiți asistență informațională comunității academice și, în mare parte, societății medicale din întreaga țară. Atât studenții, masteranzii, medicii-rezidenți, studenții-doctoranzi, profesorii, cât și cadrele medicale din instituțiile de profil sunt beneficiari ai bibliotecii. Aici își regăsesc liniștea și confortul pentru studiu și cercetare, atmosfera misterioasă de căutare a răspunsurilor și de descoperire a dovezilor științifice, grație receptivității, amabilității, bunăvoinței și profesionalismului Dumneavoastră. Aici cartea, fie ea în format tipărit sau electronic, este la ea „acasă”.

Sunteți cei care activați cu abnegație și dăruire, emanați lumină și bunătate, acordând atenție fiecărui cititor. Anume această alură pozitivă și o lume plină de mister găsim, de fiecare dată, când pășim pragul unei săli de lectură. Prin fondul de carte, păstrat cu multă grijă de Dumneavoastră, cunoaștem trecutul, ne este asigurat prezentul și viitorul Almei Mater. Și, necătând la faptul că mai multe surse de informare au devenit accesibile on-line, doar la un click distanță, utilizatorii oricum sunt tentați să vină la bibliotecă pentru a resimți parfumul/puterea cărților și a interacționa cu bibliotecarul într-un mediu prietenos de învățare și documentare. Reprezentați una dintre verigile esențiale în formarea specialiștilor, deoarece medicii și farmaciștii studiază pe parcursul întregii vieți, iar cartea și bibliotecarul le devin cei mai fideli prieteni. 

Vă dorim ca activitatea profesională să fie productivă și să vă aducă doar satisfacție și împliniri. Vă mulțumim pentru devotamentul față de profesie și munca nobilă în educarea generațiilor de tineri curioși și dornici de a studia și a descoperi necunoscutul. Să aveți parte de multă sănătate, pace și armonie în familie, forțe și energie creatoare, să continuați să promovați cartea și lectura cu același entuziasm și dedicare.

 

Cu înalte considerații, 

                             Rector Emil Ceban, 

profesor universitar, dr. hab. șt. med.

ziua bibliotecarului
usmf
Ziua bibliotecarilor
Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor
mesaj rector

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii