„Leadership și management”: curs de formare profesională pentru conducători și manageri universitari

Published: 06.10.2021

 

proiect MHELM

Proiectul „Leadership și management în învățământul superior din Republica Moldova” (Moldova Higher Education Leadership and Management – MHELM), implementat în consorțium cu alte șase instituții de învățământ superior din țara noastră și trei universități partenere din Germania, Anglia și România se extinde. În acest sens, astăzi, 6 octombrie, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și partenerii lansează instruiri în cadrul programului de formare profesională „Leadership și management în învățământul superior din Moldova”. Cursul va fi realizat în format on-line, cu aplicarea diverselor metode interactive de instruire cu implicarea participanților în activități și discuții. În calitate de formatori vor fi membrii echipelor din universitățile-partenere ale proiectului MHELM, care au fost instruiți în prima rundă de pilotare a Programului. 

Obiectivul cursului este fortificarea guvernării, planificării strategice și a managementului în universitățile din Moldova, pentru a oferi suport în implementarea reformelor din sector prin sporirea leadership-ului, competențelor și abilităților de management.

Programul de formare include patru module, la dezvoltarea cărora participă experți din toate universitățile partenere. Astfel, primul modul este dedicat aspectelor de leadership și management în instituțiile de învățământ superior. Al doilea modul prevede managementul profesional și cultura organizațională, al III-lea modul vizează managementul resurselor umane și al IV-lea ține de managementul schimbării și dezvoltarea instituțională.

După pilotarea realizată în cadrul universităților partenere, în perioada lunilor ianuarie-mai 2021, Programul „Leadership și management pentru conducători și manageri din instituţii de învăţământ superior din Republica Moldova” a fost acreditat de Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare, iar în luna iulie curent Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis ordinul de autorizare a Programului.

 Proiectul MHELM a fost lansat în noiembrie 2019 și va fi derulat pe o perioadă de trei ani. Este finanțat de Programul european ERASMUS+ ”Capacity building in Higher Education”.

proiect MHELM
instruiri leadership
proiect MHELM
instruiri leadership
usmf
proiect internațional
parteneriat interinstituțional
proiect MHELM
leadership
management

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii