Conferința științifică internațională „Didactica: tradiție, actualitate, perspective” a reunit experți în educație din mai multe țări
- 198 views
Catedra de limba română și terminologie medicală a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a organizat Conferința științifică internațională cu genericul Didactica: tradiție, actualitate, perspective, ediția a XI-a, în contextul Săptămânii Educației din R. Moldova.
Evenimentul s-a desfășurat în zilele de 23 și 24 mai 2025, în format mixt, și a reunit specialiști în științe ale educației și practicieni – cadre didactice din învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal și universitar. Manifestarea științifică a fost organizată în parteneriat cu instituții de învățământ superior din Republica Moldova, România, Lituania și Polonia, sub egida Comitetului științific cu membri din țările menționate mai sus, inclusiv din Slovacia, Ungaria și Turcia.
Conferențiarul universitar Argentina Chiriac, șefa Catedrei de limba română și terminologie medicală, a menționat că acest forum este important atât pentru instituția noastră, cât și pentru partenerii externi: „Dinamica schimbărilor din educația medicală ne impune să ne adaptăm și să inovăm continuu, iar colaborarea este cheia pentru dezvoltarea unui mediu educațional eficient”.
Reprezentanții catedrei au participat activ la lucrările conferinței, prin prezentarea mai multor comunicări, ce au reflectat preocupări actuale legate de rolul limbii și al comunicării în educația medicală și interculturală.
De asemenea, în cadrul evenimentului științific au fost abordate diverse subiecte, precum: sinergia dintre metodele tradiționale și cele inovatoare în predarea limbii române ca limbă străină, dezvoltarea competențelor lingvistice ale studenților internaționali, impactul tehnologiei digitale în procesul educațional, adaptarea terminologiei farmaceutice la cerințele actuale, utilizarea metodelor comunicative în predarea limbajului medical, valorificarea resurselor educaționale deschise în învățământul superior, precum și strategiile de reușită academică și evaluarea competențelor fonetico-fonologice.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii