Atelier de lucru privind metoda Bobath în reabilitarea neurologică

Published: 21.05.2019
27 - 
09:30
Centrul Universitar de Reabilitare Medicală, str. 31 August 1989, 137A
Free

În zilele de 27 și 28 mai 2019, Catedra de reabilitare medicală, medicină fizică şi terapie manuală a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” va desfăşura un atelier de lucru cu genericul Metoda Bobath în reabilitarea neurologică (Bobath-based Neurorehabilitation for nurses).   

Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 09:30, în incinta a două instituții din municipiul Chișinău: în data de 27 mai - la Centrul Universitar de Reabilitare Medicală (str. 31 August 1989, 137A), iar la 28 mai - în Secția de neurorecuperare a Institutului de Neurologie și Neurochirurgie (str. Korolenko, 2).

Atelierul de lucru va avea atât caracter teoretic, cât şi practic, prin prezentarea conceptului Bobath în neuroreabilitare. Partea aplicativă va fi prezentată prin demonstrarea abilităţilor practice pentru medicii-rezidenți la specialitatea Reabilitarea medicală, pentru cadrele didactice și pentru asistentele medicale. În cea de-a doua zi va fi organizată o sesiune practică, unde vor fi aplicate tehnicile metodei Bobath la pacienți.

Invitați speciali la atelier vor fi experţi în domeniu din Elveția:  Gérald Berthet, pediatru consultant, Claudia Evers și Kurt Luyckx, instructori Bobath. În total, la eveniment se preconizează să participe cca 50 de persoane.

Mai multe detalii vedeţi în Program.

usmf
Catedra de reabilitare medicală, medicină fizică și terapie manuală
Metoda Bobath
Centrul Universitar de Reabilitare Medicală
reabilitare medicală
reabilitare
neuroreabilitare
cadre didactice
asistente medicale

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii