UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 
 • USMF „Nicolae Testemiţanu” în doliu

  (Ro) La 22 noiembrie curent, la vârsta de 65 de ani, a încetat din viaţă Ion Lupan, profesor universitar, dr. hab. șt. med., decan al Facultății de Stomatologie, șef al Catedrei de chirurgie oro-maxilo-facială pediatrică, pedodonție și ortodonție, specialist principal în stomatologie al Ministerului Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei.

 • Expoziția Internațională Specializată „INFOINVENT – 2017”

  (Ro) Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a fost apreciată drept cea mai reprezentativă participare la Expoziţia Internațională Specializată INFOINVENT-2017, organizată în perioada 15-18 noiembrie curent.

 • „Urmașii lui Testemițanu” tratează și cu umor de calitate

  (Ro) Selecționata anilor I-III a câștigat marele trofeu al TVC-ului intrauniversitar cu genericul „Urmașii lui Testemițanu”, desfășurat în data de 16 noiembrie curent, la Palatul Republicii din capitală.

 • Flashmob privind conștientizarea rezistenței la antibiotice

  (Ro) În data de 16 noiembrie curent, la USMF „Nicolae Testemițanu” s-a desfășurat un flashmob cu sloganul „Solicitați sfatul unui specialist calificat în domeniul medical înainte de a lua antibiotice” .

 • Simpozion moldo-german: Viitorul medicinei respiratorii

  (Ro) În data de 14 noiembrie 2017, la USMF „Nicolae Testemițanu” s-a dat start lucrărilor simpozionului moldo-german cu genericul „Viitorul medicinei respiratorii”, organizat de instituția noastră în parteneriat cu Universitatea din Lübeck, Germania.

 • Cursuri europene în cardiologie – în premieră în Republica Moldova

  (Ro) Pe parcursul a două zile, specialiștii în cardiologie au discutat despre cele mai avansate practici de diagnosticare și tratament ale bolilor cardiovasculare.

Information on the university

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” este o instituţie de învăţământ superior cu tradiţii de peste şapte decenii.

Admission

Admission to PI SUMPh is done on a competitive basis and aims to select candidates according to their knowledge and personal skills.

Training

USMF oferă posibilitatea de formare universitară şi post universitară, precum şi instruirea prin secundariat clinic, doctorat, postdoctorat şi formare continuă.

Research

Universitatea încurajează procesul de cercetare și inovare prin intermediul conferințelor, proiectelor științifice și a tezelor de licență, masterat/doctorat.

Information for students

Viaţa de student nu se rezumă doar la sălile de curs şi la holurile facultăţilor. Studenţii se pot implica în activităţi extracurriculare.

Scholarships, traineeships, grants

The University offers a range of opportunities for personal development: benefit from scholarships and internships, participation in various projects and events.

Publications

Urmăriți articolele publicate de către cadrele didactice din universitatea noastră și din universităţile partenere, dar şi lucrări ale studenţilor.

Photo Gallery

We invite you to get to know Public Institution State University of Medicine and Pharmacy “Nicolae Testemiţanu” by photos.
 

Events

Nov 24

Abordarea nanotehnologică a cancerului de piele (Ro) În data de 24 noiembrie 2017, Catedra de tehnologie a medicamentelor a Universității de Stat de...

Nov 25

Sisteme de informare: instrumente de cercetare și de acces la documente științifice (Ro) În data de 25 noiembrie 2017, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemi...

Nov 29

Conferință științifică: Stările precanceroase și canceroase în patologia digestivă și hepatică (Ro) În data de 29 noiembrie curent se va desfășura a XX-a Conferință Naţională „Actualități în gast...

Nov 29

Seminar cu predare în Problem Based Learning (Ro) În data de 29 noiembrie curent, în incinta Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicol...