UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 
 • Ziua Sănătății Orale 2018

  (Ro) Catedra de propedeutică stomatologică „Pavel Godoroja” a USMF „Nicolae Testemițanu” a organizat în data de 20 martie 2018, o lecție deschisă dedicată „Zilei Sănătății Orale 2018”, unde viitorii stomatologi au discutat metodele de igienă bucală.

 • Ziua Mondială a Somnului 2018

  (Ro) În data de 16 martie curent, la USMF „Nicolae Testemițanu” s-a desfășurat conferința științifică dedicată Zilei Mondiale a Somnului 2018.

 • Consultația Contraceptivă Virtuală prin educație la distanță

  (Ro) În perioada 15-16 martie 2018 a fost organizat un atelier de lucru privind instruirea on-line în domeniul planificării familiale cu genericul „Consultația Contraceptivă Virtuală”. Atelierul a fost organizat cu suportul Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie și al Institutului Est European de Sănătate a Reproducerii.

 • Congresul Internațional pentru Studenți și Tineri Medici „MedEspera 2018”

  (Ro) Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină împreună cu Departamentul Didactic și Management Academic organizează unul dintre cele mai mari evenimente științifice medicale ale anului – cea de-a VII-a ediție a Congresului Internațional pentru Studenți și Tineri Medici „MedEspera 2018”

 • Campania „Împarte o carte, Împarte sănătate!”

  (Ro) O carte cu povești, poezii sau povestiri poate aduce culoare și bucurie în viața unui copil internat în spital și-l poate face să se însănătoșească mai repede. În susținerea acestei idei, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” dă startul campaniei „Împarte o carte, Împarte sănătate!” Prin această acțiune ne propunem să facem perioada de spitalizare a copiilor mult mai interesantă și captivantă prin intermediul lecturii, fapt care se va răsfrânge benefic asupra procesului de vindecare.

 • Corupția contaminează, fii imun și acționează!

  (Ro) Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova relansează campania instituțională „Corupția contaminează, fii imun și acționează!”, inițiată în iunie 2014.

Information on the university

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” este o instituţie de învăţământ superior cu tradiţii de peste şapte decenii.

Admission

Admission to PI SUMPh is done on a competitive basis and aims to select candidates according to their knowledge and personal skills.

Training

USMF oferă posibilitatea de formare universitară şi post universitară, precum şi instruirea prin secundariat clinic, doctorat, postdoctorat şi formare continuă.

Research

Universitatea încurajează procesul de cercetare și inovare prin intermediul conferințelor, proiectelor științifice și a tezelor de licență, masterat/doctorat.

Information for students

Viaţa de student nu se rezumă doar la sălile de curs şi la holurile facultăţilor. Studenţii se pot implica în activităţi extracurriculare.

Scholarships, traineeships, grants

The University offers a range of opportunities for personal development: benefit from scholarships and internships, participation in various projects and events.

Publications

Urmăriți articolele publicate de către cadrele didactice din universitatea noastră și din universităţile partenere, dar şi lucrări ale studenţilor.

Photo Gallery

We invite you to get to know Public Institution State University of Medicine and Pharmacy “Nicolae Testemiţanu” by photos.
 

Events

Mar 26

Curs avansat de formare privind calitatea serviciilor în planificarea familială și asistența maternă (Ro) În perioada 26-27 martie curent, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Test...

Mar 31

Concursul „Parle-moi science!” (Ro) Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) în Europa Centrală și Orientală (ECO) lansează concur...

May 03

Congresul Internațional pentru Studenți și Tineri Medici MedEspera 2018 (Ro) Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină împreună cu Departamentul Didactic și Managem...

May 11

Profilaxia sindromului Burn-out în sistemul medical prin dezvoltarea rezilienței emoționale (Ro) În perioada 11-13 mai 2018, Centrul de Consiliere Psihologică și Ghidare în Carieră și Catedra ...