UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 
 • Curs de instruire în medicina tradiţională chineză

  (Ro) Doi profesori de la Universitatea de Medicină Tradițională Chineză din provincia Gansu, China, desfăşoară un curs de instruire pentru cadrele didactice şi medicii-rezidenţi specializaţi în reabilitarea medicală prin aplicarea metodelor de acupunctură şi terapie manuală. Activitatea se desfășoară în incinta Universităţii de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, în perioada 10-21 decembrie 2018.

 • Comisia interministerială și-a început activitatea la USMF „Nicolae Testemițanu”

  (Ro) „Afirm cu toată responsabilitatea că Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova nu este implicată în această schemă frauduloasă și nu admitem, sub nicio formă, o asemenea situație. Excludem orice presupunere de complicitate a angajaților instituției în falsificarea actelor de studii eliberate absolvenților”, a declarat rectorul Ion Ababii.

 • Reacţia USMF „Nicolae Testemițanu” referitor la materialele difuzate în mass-media

  (Ro) Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” își exprimă îngrijorarea că, în materialele reflectate în mass-media cu privire la dosarul „Diplome care ucid”, fără probe concludente, s-a făcut referire la Republica Moldova, unde instituția noastră este unica care instruiește medici și farmaciști. Considerăm că acest fapt denigrează imaginea țării și a instituției noastre și dezinformează publicul.

 • Pe Aleea savanților și medicilor iluștri au fost dezvelite noi busturi

  (Ro) Şase busturi noi au fost dezvelite, în data de 20 noiembrie 2018, pe Aleea savanților și medicilor iluștri din Chişinău. Aceste personalităţi notorii în domeniul medicinei și farmaciei sunt: Alexandra Vizitiu, Constantin Matcovschi, Vasilii Cecurin, Ion Marin, Vasilii Cuprianov şi Alexei Molohov.

 • Corupția contaminează, fii imun și acționează!

  (Ro) Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova relansează campania instituțională „Corupția contaminează, fii imun și acționează!”, inițiată în iunie 2014.

Information on the university

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” este o instituţie de învăţământ superior cu tradiţii de peste şapte decenii.

Admission

Admission to PI SUMPh is done on a competitive basis and aims to select candidates according to their knowledge and personal skills.

Training

USMF oferă posibilitatea de formare universitară şi post universitară, precum şi instruirea prin secundariat clinic, doctorat, postdoctorat şi formare continuă.

Research

Universitatea încurajează procesul de cercetare și inovare prin intermediul conferințelor, proiectelor științifice și a tezelor de licență, masterat/doctorat.

Information for students

Viaţa de student nu se rezumă doar la sălile de curs şi la holurile facultăţilor. Studenţii se pot implica în activităţi extracurriculare.

Scholarships, traineeships, grants

The University offers a range of opportunities for personal development: benefit from scholarships and internships, participation in various projects and events.

Publications

Urmăriți articolele publicate de către cadrele didactice din universitatea noastră și din universităţile partenere, dar şi lucrări ale studenţilor.

Photo Gallery

We invite you to get to know Public Institution State University of Medicine and Pharmacy “Nicolae Testemiţanu” by photos.
 

Events

Dec 14

(Ro) ANUNȚ! Licitaţie „cu strigare” privind darea în locaţiune a activelor neutilizate din str. Mălina Mică, 68/3 (Ro) IP Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova an...

Dec 14

„Moș Cardio-2019” (Ro) În data de 14 decembrie 2018, Disciplina de cardiologie din cadrul Departamentului Medicină Int...

Dec 20

Gala Studenților Laureați 2018 (Ro) Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va organiza, în data de 20 ...

Dec 21

Delegaţie din China la USMF „Nicolae Testemițanu” (Ro) Doi profesori din Republica Populară Chineză se vor afla într-o vizită de lucru la Universitate...