UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 
 • Mobilitățile academice – atuul universităților

  (Ro) USMF „Nicolae Testemițanu” în colaborare cu Oficiul Național Erasmus+ și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a desfășurat, în data de 16 noiembrie curent, o sesiune de informare privind managementul mobilităților academice internaționale.

 • Sănătatea, Medicina și Bioetica – studii inter și pluridisciplinare

  (Ro) Subiecte actuale din diverse domenii ale științei și filosofiei ce relevă problemele sănătății umane în condițiile societății din prima jumătate a secolului al XXI-lea sunt discutate, în zilele de 16 și 17 noiembrie 2018, în cadrul conferinței științifice internaționale cu genericul Sănătatea, Medicina și Bioetica în societatea contemporană: studii inter și pluridisciplinare.

 • Memorandum de colaborare cu Universitatea Națională de Medicină din Kazahstan

  (Ro) USMF „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a semnat un Memorandum de colaborare cu Universitatea Națională de Medicină din Kazahstan, fapt ce va contribui la intensificarea relaţiilor de cooperare în domeniul instruirii, cercetării, activităţii clinice și mobilităţii academice etc.

 • Mediciniştii solidari Marșului Mondial pentru Diabet

  (Ro) Studenţii din anul întâi de la Facultatea de Medicină nr. 1 ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” s-au solidarizat, în data de 14 noiembrie curent, Marșului Mondial pentru Diabet, la care Republica Moldova a participat, în premieră.

 • Instruire privind metoda de predare bazată pe descrierea cazurilor – al doilea modul

  (Ro) Douăzeci de cadre științifico-didactice de la USMF „Nicolae Testemițanu” au participat la instruiri privind gândirea clinică.

 • La mulți ani, Alma Mater!

  (Ro) Cu prilejul Zilelor Universităţii, Vă adresez felicitări cordiale, sănătate, perseverență și bunăstare, să aveți noi forțe și idei creatoare, ce vor genera performanțe în toate direcțiile de activitate.

Information on the university

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” este o instituţie de învăţământ superior cu tradiţii de peste şapte decenii.

Admission

Admission to PI SUMPh is done on a competitive basis and aims to select candidates according to their knowledge and personal skills.

Training

USMF oferă posibilitatea de formare universitară şi post universitară, precum şi instruirea prin secundariat clinic, doctorat, postdoctorat şi formare continuă.

Research

Universitatea încurajează procesul de cercetare și inovare prin intermediul conferințelor, proiectelor științifice și a tezelor de licență, masterat/doctorat.

Information for students

Viaţa de student nu se rezumă doar la sălile de curs şi la holurile facultăţilor. Studenţii se pot implica în activităţi extracurriculare.

Scholarships, traineeships, grants

The University offers a range of opportunities for personal development: benefit from scholarships and internships, participation in various projects and events.

Publications

Urmăriți articolele publicate de către cadrele didactice din universitatea noastră și din universităţile partenere, dar şi lucrări ale studenţilor.

Photo Gallery

We invite you to get to know Public Institution State University of Medicine and Pharmacy “Nicolae Testemiţanu” by photos.
 

Events

Nov 19

Al III-lea modul de instruire în metodologia cercetării (Ro) În perioada 19-23 noiembrie curent, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae T...

Nov 22

Workshop - Fă timpul să lucreze în favoarea ta! (Ro) În data de 22 noiembrie 2018, Centrul de Consiliere Psihologică și Ghidare în Carieră al Univer...

Nov 23

Ziua Institutului Clinic Fundeni la Chişinău (Ro) Disciplina de gastroenterologie, Departamentul Medicină Internă şi Laboratorul de  gastroentero...

Nov 30

Burse pentru viitorul tău! (Ro) Centrul de Informaţii Universitare anunţă lansarea programului „Burse pentru Viitorul Tău!”, ed...