UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 
 • La mulți ani, Chișinău!

  (Ro) Astăzi 14 octombrie, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a organizat o expoziție amplă în cadrul manifestărilor culturale dedicate Zilei orașului Chișinău.

 • Flashmob de Ziua Mondială a Vederii

  (Ro) Un grup de studenți de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova împreună cu alți colegi de la alte instituții de învățământ din Chișinău au marcat astăzi, 12 octombrie, Ziua Mondială a Vederii, printr-un flashmob cu sloganul Vederea ta contează!.

 • Corupția contaminează, fii imun și acționează!

  (Ro) Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova relansează campania instituțională „Corupția contaminează, fii imun și acționează!”, inițiată în iunie 2014.

 • Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”: 200 de ani la straja sănătății

  (Ro) Comunitatea medicală din Republica Moldova a celebrat astăzi 200 de ani de la înființarea primei și celei mai mari instituții medico-sanitare publice din țară – Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

 • Congresul Neurologilor și Neurochirurgilor la cea de-a VI-a ediție

  (Ro) Comunitatea academică din Republica Moldova a participat, în perioada 2-5 octombrie curent, la lucrările celui de-al VI-lea Congres al Neurologilor și Neurochirurgilor.

 • La mulți ani, dragi profesori!

  (Ro) Stimați și dragi profesori,
  Vă adresăm calde urări de bine și sănătate cu prilejul Zilei profesionale a lucrătorului din învățământ.

Information on the university

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” este o instituţie de învăţământ superior cu tradiţii de peste şapte decenii.

Admission

Admission to PI SUMPh is done on a competitive basis and aims to select candidates according to their knowledge and personal skills.

Training

USMF oferă posibilitatea de formare universitară şi post universitară, precum şi instruirea prin secundariat clinic, doctorat, postdoctorat şi formare continuă.

Research

Universitatea încurajează procesul de cercetare și inovare prin intermediul conferințelor, proiectelor științifice și a tezelor de licență, masterat/doctorat.

Information for students

Viaţa de student nu se rezumă doar la sălile de curs şi la holurile facultăţilor. Studenţii se pot implica în activităţi extracurriculare.

Scholarships, traineeships, grants

The University offers a range of opportunities for personal development: benefit from scholarships and internships, participation in various projects and events.

Publications

Urmăriți articolele publicate de către cadrele didactice din universitatea noastră și din universităţile partenere, dar şi lucrări ale studenţilor.

Photo Gallery

We invite you to get to know Public Institution State University of Medicine and Pharmacy “Nicolae Testemiţanu” by photos.
 

Events

Oct 19

Basic Surgical Skills -ediție specială dedicată Anului Nicolae Testemițanu (Ro) În perioada 19-21 octombrie curent, Catedra de anatomie topografică și chirurgie operatorie din...

Oct 22

Ciclu de prelegeri la pediatri (Ro) În perioada 22-25 octombrie 2017, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie  „Nicolae Teste...

Oct 27

Conferința „Teritoriile sănătății: producția agroalimentară, nutriția, securitatea alimentară PANS-a-TS” (Ro) Agenția Universitară a Francofoniei în Europa Centrală și Orientală a lansat inițiativa de a cr...

Oct 31

Concursul proiectelor de inovare şi transfer tehnologic, anul 2018 (Ro) Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic din cadrul Academiei de Ştiinţe a Moldovei prelun...