Conferință interdisciplinară în biotehnologie organizată la USMF „Nicolae Testemițanu” în parteneriat cu ICGEB

Publicat: 15.07.2022
29 - 
9:00
Blocul didactic central, et. II, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 165
înregistrare prealabilă

La 29 și 30 septembrie 2022, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova va găzdui Conferința internațională cu genericul „Biotehnologie pentru dezvoltarea economică și societală în Europa de Sud-Est”, organizată în parteneriat cu Centrul Internațional de Inginerie Genetică și Biotehnologie (International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology – ICGEB) din Trieste, Italia.

Evenimentul științific este o premieră și face parte din ciclul „Viitorul științei”, un format de interes public ce presupune abordarea interdisciplinară a subiectelor din domeniul biotehnologiilor.

Conferința va avea loc în Sala de conferințe nr. 205, Blocul didactic central, et. II (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 165), cu începere de la ora 9:00.

Speakeri naționali și internaționali vor veni cu prezentări la diverse subiecte: Biotehnologie pentru dezvoltare durabilă, rolul biotehnologiei în dezvoltarea economică și socială, știință și politică: instrumente și practici de comunicare științifică, implementarea schimbării către cercetare și inovare responsabile, comunicarea științifică ca responsabilitate socială.

De asemenea, vor fi organizate sesiuni practice cu participarea unui public țintă mixt, format din cercetători și jurnaliști, în care vor fi prezentate studii de caz privind instrumentele de comunicare științifică utilizate de către ICGEB și instituțiile partenere.

Evenimentul va fi onorat de prezența directorului general al ICGEB, Dr. Lawrence Banks, care va ține un discurs privind activitățile Centrului de promovare a biotehnologiei la nivel mondial. De asemenea, la forum și-au confirmat prezența  personalități notorii în domeniul biotehnologiei din Austria, Italia, Letonia, România, Slovenia și Serbia.

La manifestare sunt invitați să participe cercetătorii cu preocupări în domeniul biotehnologiei, comunicatorii de la organizații din sfera cercetării-inovării și jurnaliștii interesați în comunicarea științifică. 

Înregistrarea la conferință se va efectua în limita locurilor disponibile. Doritorii de a fi incluși în lista participanților urmează să completeze un Formular.

Perioada de înregistrare la conferință – 15 iulie-25 august curent. 

Republica Moldova a devenit țară membră cu drepturi depline în cadrul ICGEB în anul 2019. Ca rezultat, instituțiile de cercetare naționale în domeniul biotehnologiilor şi cercetărilor molecular-genetice (publice sau private) pot beneficia de avantajele aderării la acest Centru internațional. Având componente în Trieste (Italia), New Delhi (India) și Cape Town (Africa de Sud), Centrul este parte din sistemul Organizației Națiunilor Unite și formează o rețea interactivă cu centrele afiliate din statele membre.

Adăugaţi la calendar 2022-09-30 06:00:00 2022-09-30 06:00:00 Conferință interdisciplinară în biotehnologie organizată la USMF „Nicolae Testemițanu” în parteneriat cu ICGEB Description USMF example@mail.com Europe/Chisinau public
usmf
conferinţă
biotehnologii
ICGEB
International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology
cercetare
inovare

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

URMĂRIȚI-NE

Comentarii