Aurel Dănilă - la 80 de ani

Publicat: 27.02.2014

Danilov aniversare 80 ani 235Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” l-a omagiat, la 25 februarie curent, pe profesorul Aurel Dănilă, doctor habilitat în medicină, profesor consultant la Disciplina de sinteze clinice, Departamentul Medicină Internă, fost șef al Catedrei de medicină internă nr. 1, renumit savant, iscusit pedagog, experimentat clinician și organizator al ocrotirii sănătății din Republica Moldova.

 

Reprezentanți ai administrației Universității, colegi, poeți, artiști, jurnaliști, rude și consăteni au venit să împartă cu profesorul Dănilă bucuria omagierii venerabilei vârste de 80 de ani. Olga Cernețchi, prorector pentru asigurarea calităţii şi integrării în învăţământ a menționat că Universitatea este mândră de intelectualii formați de Alma Mater, printre care este și Aurel Dănilă. Cu prilejul remarcabilului jubileu de 80 de ani, în numele comunității universitare, prorectorul a mulţumit profesorului pentru contribuția substanțială în toate direcțiile de activitate ale Alma Mater, dorindu-i multă sănătate, energie, forțe nesecate, noroc și fericire, bucurii de la cei dragi.

 

”Muncind și-a făurit numele, și-a educat copiii, s-a dezvoltat pe plan profesional, devenind, astfel, un exemplu demn de urmat, pentru că la această vârstă este tot așa de activ, lucid, îndrăgostit de medicină, țară, literatură - așa cum era  40 de ani în urmă”, a relatat Liliana Groppa, șef disciplină Reumatologie și nefrologie.

 

Gheorghe Ghidirim, șef catedră Chirurgie nr. 1 ”Nicolae Anestiadi”, a menționat despre prietenul său de suflet, că este un specialist de performanță, un doctor simpatizat și soliciat de pacienți, un om care-și iubeşte țara și nu a ezitat vreodată să participe la acţiunile de mișcare națională. ”Practicarea sportului, schiul și vânătoarea, îl fac pe Aurel Danilă să aibă o formă fizică și spirituală de invidiat”, a relatat academicianul.

 

O perioadă de cca 35 de ani, profesorul Danilă a petrecut-o la Spitalul Clinic Municipal nr. 3 ”Sfânta Treime”, iar conducerea, în semn de gratitudine,  i-a acordat Diploma de onoare pentru activitate prodigioasă.

 

Pentru contribuția personală în dezvoltarea localității de baștină, Aurel Dănilă a primit titlul de cetățean de onoare al satului Crișcăuți. În numele consătenilor, primarul satului Valentin Prisăcaru a adus omagiatului o pungă de țărână de la vatra părintească şi o sticlă de apă de la izvorul “Crişcauţi”, sursă de apă minerală patentată prin  contribuţia lui Aurel Dănilă.

 

În cadrul ceremoniei festive a fost făcut bilanțul unei impunătoare vieți dedicată medicinei, oamenilor, țării. Profesorul Aurel Dănilă, vizibil emoționat, a mulțumit oaspeților pentru cuvinte frumoase, pentru solidaritate și și-a exprimat speranța ca discipolii săi să-i continue cercetările sale.

 

[nggallery id=67] 


 

Aurel Dănilă - la 80 de ani

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii