Burse pentru cei mai buni!

Publicat: 10.12.2014

Centrul de Informații Universitare (CIU) anunță concursul Burse de Merit 2014, organizat sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova.

Programul oferă 50 de burse a câte 12 mii de lei fiecare, după cum urmează:

• până la 35 de burse – pentru studenții de la ultimul an de studii (ciclul I, licență);

• până la 15 burse – pentru studenții masteranzi de la primul an de studii (ciclul II, masterat).   

 

Beneficiari eligibili:

  • studenți, cetățeni și rezidenți ai Republicii Moldova cu vârsta de până la 30 de ani, de la ultimul an de studiu (cu frecvență la zi, ciclul licență - anul absolvirii 2015), studenții-masteranzi de la primul an de studii (cu frecvență la zi, care și-au continuat studiile de masterat imediat după absolvirea ciclului de licență);
  • persoane la care media notelor pentru toți anii de studii  nu este mai mică de 8,5 și 8,  în cazul studenților cu dizabilități și/sau orfani.

Nu sunt eligibili în programul Burse de Merit – 2014: studenții care au beneficiat/ beneficiază de burse în cadrul altor concursuri, anunțate în anul calendaristic 2014; studenții, care au absolvit un ciclu licență și/sau masterat și, la moment, urmează o a doua licență  sau un al doilea master; studenții, care au beneficiat de Burse de Merit în ediția 2013 a concursului, rezidenți și secundari clinici ai USMF ”Nicolae Testemițanu”.

 

Concursul constă din 2 etape de selecție a candidaților, în baza dosarelor depuse, care vor fi examinate de către Consiliul de Experți Independenți și a unui test de cultură generală (test grilă). Doar candidații selectați în urma evaluării dosarelor vor fi invitați pentru susținerea testului.

 

Data limită de prezentare a dosarelor: 17 decembrie 2014, ora 17:00.

 

Dosarele complete vor fi depuse la sediul Centrului de Informatii Universitare din str. Pușkin 16, tel: (022) 22-11-67, 22-11-72.

 

Pentru mai multe detalii, dar și pentru descărcarea formularului de participare, accesați:http://www.eac.md/scholarships/soros/merit/index.html

 

ATENȚIE!!! O altă oportunitate pentru studenți este și programul ”Burse pentru viitorul tău”, care are drept scop susținerea tinerilor ce provin din familii social-vulnerabile din Moldova, pentru a facilita accesul lor la educație în instituțiile de învățământ superior din țară. Termen limită de depunere a dosarului: 28 noiembrie 2014. 

Pentru mai multă informație vedeți: http://usmf.md/events/event/id/337/.

 

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii