Lecție publică - Ebola: realizări și perspective

Publicat: 28.10.2014

 

ebola-virus-in-indiaMâine, 29 octombrie, ora 14:00, în Sala de conferințe a Spitalului Clinic Republican va avea loc lecția publică ”Ebola: realizări și perspective”.

 

Lecția va fi ținută de profesorul universitar, Constantin Spânu, vicedirector al Centrului Național de Sănătate Publică, doctor habilitat în științe medicale, specialist în virusologie medicală.

 

La eveniment sunt invitați să participe studenți, rezidenți, cadre didactice și științifice.

 

Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la nivel mondial au fost înregistrate peste 10 mii de cazuri de infecţie cu virusul Ebola, în opt ţări afectate: Guinea, Liberia, Nigeria, Senegal, Sierra Leone, Spania, Statele Unite ale Americii şi Mali, dintre care 4912 s-au soldat cu deces. Deocamdată, nu există un instrument eficient care ar bloca răspândirea acestuia, iar numărul persoanelor infestate poate crește  până la un milion și jumătate.

 

În acest sens, OMS a avertizat toate țările și a fost pus în aplicare “Regulamentul Sanitar Internațional”, pentru a spori vigilența autorităților, monitorizarea persoanelor care vin din regiunile afectate sau cu risc sporit de contractare a infecției.

 

Lecție publică - Ebola: realizări și perspective

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii