UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

Mediciniștii, câștigători ai TVC-ului interuniversitar

vineri, 9 decembrie 2016

DSC_9145Mediciniștii și-au învins colegii de la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), Universitatea de Stat din Moldova (USM) și Universitatea Agrară de Stat din Moldova (UASM), obținând 19,6 puncte din partea juriului. Cea de-a II-a poziție pe podium a fost ocupată, în premieră, de două echipe: UTM și USM – fiecare cumulând câte 16,6 puncte, iar pe locul III s-au clasat studenții de la UASM, cu 11,4 puncte.

Tinerii de la USMF „Nicolae Testemiţanu” s-au remarcat prin prestația lor scenică, umorul fin și ingeniozitate. Pe parcursul probelor Salutul, Teatrul studențesc și Tema pentru acasă au înscenat faimoasa poveste „Capra cu trei iezi”, au cântat și au dansat cu mult suflet, trezind admirația publicului spectator. Mai puțin inspirați s-au dovedit a fi la proba Înviorarea, în care trebuiau să răspundă la întrebările acordate atât de adversarii lor, cât și de membrii juriului.

 

DSC_9028Toate cele patru echipe: RH Factor (Medicina), Balcani (UASM), Full House (USM) și Politehnica (UTM) au abordat subiecte privind politica țării, corupția, schimbările în sistem, relațiile în familie, comunicarea profesor-student și cea între colegi, dar și sărbătorile de iarnă care se apropie. În unele cazuri tinerii au cam exagerat cu glumele, iar pentru folosirea unui limbaj neadecvat au fost dur criticați de juriu. Unul dintre membrii juriului, interpretul Costi Burlacu, a atenționat participanții că „scenă este un loc care iubește frumosul și nu iartă obscenitățile și replicile necizelate”. Totodată, interpretul a îndemnat reprezentanții universităților să monitorizeze participanții înainte ca aceștia să evolueze în concurs. Gabriel Marcu, prezentator la Jurnal Trust Media, a menționat că a rămas foarte surprins și impresionat de prestația mediciniștilor.

Evenimentul a fost organizat cu suportul Consiliului Național al Organizațiilor Studențești și a mai multor sponsori și a fost desfășurat în data de 8 decembrie – de Ziua Internațională a TVC-ului.

 

 

 

 

 

 

Comentarii