Oaspeți de la Universitatea de Medicină din Varna

Publicat: 03.07.2014

DSC_2407Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală a constituit punctul de atracție pentru delegația de la Universitatea de Medicină din Varna, Bulgaria, care a vizitat Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” în perioada 30 iunie-2 iulie curent.

 

Prof. Radolsav Radev, decanul Facultății de Medicină, Anton Tonchev, șeful Departamentului Anatomie, Histologie și Embriologie, Prof. Platikanov, șeful Departamentului Anesteziologie, Deian Grancharov, asistentul rectorului, Vanya Marinova, secretarul Departamentului Relații Internaționale, au rămas entuziasmați de Centru de Simulare, de munca depusă pentru fondarea acestuia și și-au exprimat dorința de a înființa un centru similar la Varna.

 

În cadrul unei întruniri a administrației USMF ”Nicolae Testemițanu” cu reprezentanţii delegaţiei din Bulgaria, Olga Cernețchi, prorector pentru asigurarea calităţii şi integrării în învăţământ, le-a vorbit oaspeților despre direcțiile de activitate ale Universității, programele de studiu, reformele desfășurate anterior și cele preconizate în viitorul apropiat. În același context, prorectorul a menționat că în prezent, Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală nu funcționează la cotă maximă. ”Sperăm ca în următorii 2 ani studenții, care își dezvoltă abilitățile practice în bazele clinice din spitalele  municipale și republicane, o vor face în cadrul Centrului, a spus Olga Cernețchi.  

 

Oaspeții au făcut o prezentatare despre Universitatea la care activează. Pe lângă universitate funcționează Spitalul universitar ”Sfânta Marina”, unde activează profesori și în cadrul căruia studenții își dezvoltă abilitățile practice.

 

Prof. Radolsav Radev, decanul Facultății de Medicină, a menționat că relația dintre Asociația studenților și administrația universității este una foarte bună, astfel că rezultatele conlucrării sunt foarte pozitive.

 

La finalul întrunirii, atât oaspeții cât și reprezentanții USMF ”Nicolae Testemițanu” au stabilit ca prioritate semnarea unui acord de parteneriat între cele două universități, care ar facilita schimbul de experiență privind construirea unui spital la Universitatea noastră. Totodată s-a pus accentul și pe mobilitatea academică a studenților și cadrelor didactice, schimb de experiență privind adaptarea curriculumurilor la standardele internaționale și lucru în comun în proiecte de cercetare.

  [nggallery id=122]

 

Oaspeți de la Universitatea de Medicină din Varna

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii