SimOlympics - SESAM 2016

Publicat: 23.06.2016

IMG_7045O echipă de studenți de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” a participat la Reuniunea anuală a Societății Europene de Simulare Aplicată în Medicină (SESAM), ediția a 22-a, desfășurată în perioada 15-17 iunie, în Lisabona, Portugalia.

 

     Obiectivul major a fost participarea, în premieră, a echipei noastre la Jocurile olimpice de simulare – SimOlympics 2016. Echipa calificată pentru participare a fost „4 Lives”, câștigătoarea ediției naționale a Olimpiadei universitare de simulare de anul trecut. Astfel, Universitatea a fost reprezentată de studenții anului VI de la Facultatea de Medicină nr. 1: Ana Clima, Cristina Vladicescu, Cristina Ștepa, Anatolie Mititelu și Boris Popa.

 

     IMG_7158Echipa USMF „Nicolae Testemiţanu”, a concurat destoinic pâna în semifinale, fiind apreciată la capitolele lucru în echipă și intervenție clinică de către juriu și organizatori. Delegația Universității noastre a fost însoțită de Andrei Romancenco, directorul Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală  și Ion Chesov, coordonator proiecte și relații internaționale.

 

La concursul de simulare au participat studenți din opt țări, iar în finala SimOlympics 2016 s-au calificat echipele din Franța, SUA și Polonia, învingătoare devenind echipa americană.

 

Fiind important prin actualitate, acest concurs, organizat conform standardelor europene, a constituit pentru echipa noastră o nouă experiență la nivel internațional și o continuitate a procesului complex de instruire medicală prin simulare, desfășurat la USMF „Nicolae Testemiţanu”.

 

   [nggallery id=392]

SimOlympics - SESAM 2016

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii