Umorul - cel mai bun tratament recomandat de viitorii medici

Publicat: 20.05.2016

DSC_9343Echipa Hot Doc, formată din studenți din anul II de la facultățile de Medicină nr. 1 și nr. 2, a câștigat, pentru al doilea an consecutiv, finala TVC-ului mediciniștilor, ediția 2016. Învingătorii s-au detașat semnificativ față de ceilalți concurenți prin show-ul umoristic deosebit, cucerind nu doar publicul spectator, dar şi membrii juriului prin glume, joc actoricesc, ținută scenică, dans, muzică și voie bună.

 

Pe locul II s-a plasat echipa UZZI, din care fac parte studenți din anul IV de la Facultatea de Stomatologie și din anul II, Facultatea de Medicină nr. 2, iar cea de-a treia poziție i-a revenit echipei MRS, anul I, specialitatea Medicină generală. Următoarele locuri în clasament au fost ocupate de AMELIX, reprezentată de studenți din anul I de la Facultatea de Stomatologie și SUNNY PEOPLE - mediciniști din anul II, specialitatea Sănătate publică. Toate cele cinci echipe s-au bucurat de susținerea suporterilor, care au savurat fiecare subiect umoristic, printre care: politica moldovenească, vizita soldaților americani în Republica Moldova, viața de student, vacanțele moldovenilor, emigrarea în masă a tinerilor, corupția, șomajul, sărbătorirea Paștelui ș.a.  

 

DSC_9147Mediciniștii au reușit să se manifeste la toate cele trei probe ale concursului. La prezentare aceștia au încerat să demonstreze că „Nimic nu e veşnic”, prin intermediul scenetelor au ilustrat că „Adevărul doare...”, iar la tema pentru acasă și-au aplicat toată ingeniozitatea în identificarea unor situații haioase, întrebându-se: „Ce-ar fi dacă …?”.

 

Deliciul publicului a fost cea de-a doua probă, la care participanții au urcat pe scenă alături de profesori. Astfel, Vladislav Badan, asistent universitar, a jucat împreună cu echipa AMELIX, conferențiarii universitari Serghei Suman și Valentina Vorojbit au susținut echipa Hot Doc, Alexandru Garbuz, asistent universitar, a fost alături de Sunny People, Victor Ojog, asistent universitar, a participat la jocul echipei MRS, iar lectorul universitar Ana Niculiță a fost instructoarea de balet a echipei UZZI. Profesorii au primit ropote de aplauze și câte o diplomă din partea organizatorilor.

 

DSC_9396Unele echipe au avut în componența lor și studenți străini, originari din India, care au dat o notă aparte evenimentului. Purtând cămașe tradiționale, aceștia s-au încadrat perfect în episoadele mioritice prezentate.

 

Cei care au apreciat sau au criticat, prin punctajul acordat, prestația echipelor au fost membrii juriului: Leonid Gorceac, președintele juriului, specialist în cadrul Departamentului Comunicare și Relații Publice, președinte al Societății muzicologilor din RM; Rodica Gramma, șeful Departamentului Relații Externe și Integrare Europeană; Victor Botnaru, șef disciplină Pneumologie și alergologie; Andrei Romancenco, director, Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală; Victor Șchiopu, vicepreședinte al Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină; Valeria Țurcanu, șef secție Cultură din cadrul ASRM; Anatol Alexei, președintele Comitetului Sindical Studențesc al Universității Tehnice a Moldovei.

 

Echipele câștigătoare s-au ales cu o bursă și premii bănești în valoare de a câte 3000 de lei pentru locurile I și II, 2500 de lei pentru locul III, iar deținătorii pozițiilor IV și V au primit 2000 și, respectiv, 1500 de lei.

 

TVC-ul mediciniștilor a fost organizat de Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină, cu suportul USMF „Nicolae Testemițanu”, și s-a desfășurat în data de 18 mai la Palatul Feroviarilor din capitală.

 

 [nggallery id=370]

 Umorul - cel mai bun tratament recomandat de viitorii medici

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii